Sony sprema misteriozni telefon

Kompanija Sony je, prema svim najavama, završila sa predstavljanjem svojih telefona za ovu godinu. Međutim, na Geekbenchu je osvanuo novi, ali misteriozni Sony telefon.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli
Foto: Daria Gromova / Shutterstock.com
Foto: Daria Gromova / Shutterstock.com

Geekbench je odlična platforma kada želimo da vidimo šta nas od novih modela očekuje u predstojećem periodu, jer se na ovom listingu telefoni pojavljuju i do nekoliko mesecia pre nego što budu predstavljeni. U ovom slučaju, novi telefon kompanije Sony bi mogao biti i model za sledeću godinu.

Geekbench listing otkriva neke karakteristike telefona, pa tako uređaj ima broj modela XQ-DS99, a poznati su čipset koji pokreće telefon, kapacitet memorije i verzija Androida pod kojim radi.

Telefon se očekuje sa Dimensity 8000 čipsetom, tajvanske kompanije MediaTek, a čip je uprern sa 12GB memorije. Pretpostavka je da će telefon imati i opcije sa manje RAM-a.

Na osnovu navedenog čipseta, predstojeći Sony telefon bi mogao biti deo gornjeg srednjeg segmenta, a radiće pod Android 12 operativnim sistemom.

To su za sada svi poznati detalji o uređaju, a očekuje se da bismo u predstojećem periodu mogli saznati više detalja o ovom misterioznom telefonu kompanije Sony.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.