Tehnopolis

Nedelja, 29.10.2023.

08:45

Najjeftiniji Samsungov telefon uskoro možda dobija OLED ekran

Umesto LCD-a, koji je Samsung koristio na prethodnim modelima, dolazeći Galaxy A15 navodno će imati OLED ekran.

Izvor: bug.hr

Default images

Najjeftiniji telefon iz Samsungove Galaxy A serije, uskoro bi mogao da dobije OLED ekran. Kako saznaje južnokorejski portal The Elec, dolazeći Galaxy A15 više neće imati LCD ekran koji je kompanija koristila na prethodnim modelima, već će dobiti napredniji OLED.

U poređenju s LCD-om, OLED ekrani nude bolji kvalitet slike jer svaki piksel može samostalno da emituje svetlost, što omogućava dublje crne boje i veći kontrast. Pozitivna strana OLED-a svakako je i činjenica da su u određenim situacijama energetski efikasniji, a u pravilu imaju i brži odziv što je pogodno za mobilni gejming.

Ali, s obzirom na to da su OLED ekrani skuplji za proizvodnju, verovatno je da će za Samsungov najjeftiniji model ipak morati da se izdvojiti nešto više novca nego do sada.

Inače, predstavljanje Galaxy A15 modela očekuje se u prvom tromesečju sledeće godine. Od specifikacija, "šuška se" da će imati 6,4-inčni ekran s "U" izrezom za prednju kameru, Helio G99 čipset uparen sa 4 GB RAM-a, 50 MP glavnu kameru i bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za 25W punjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: