Tehnopolis

Sreda, 10.11.2021.

10:14

Hakovan PlayStation 5

Kako se približavamo obeležavanju prve godišnjice od objave PlayStation 5 konzole, neko je već uspeo da probije sigurnost uređaja.

Izvor: B92, Techspot

Hakovan PlayStation 5
Foto: mkfilm / Shutterstock.com

Hakeri iz Fail0verflow tima tvrde da su rutovali PlayStation 5 konzolu. Grupa tvrdi da je uspela da dođe do svih simetričnih PlayStation 5 "root" ključeva.

Do ovog poduhvata, hakeri su došli dekripcijom firmvera konzole. Na Twitteru je objavljena i fotografija probijenog softvera, sa fokusom na "secure loader" (secldr) sistema. U najvećem broju slučajeva, probijanje PlayStation konzole zahteva modifikaciju hardvera. Iako Fail0verflow tim nije otkrio detalje tehnike koju je koristio, istaknuto je da su ključevi pribavljeni iz softvera, bez hardverskih modifikacija.

Ovaj poduhvat otvara mogućnost da Fail0verflow ili drugi hakeri kreiraju prilagođeni PS5 firmver, koji će omogućiti ubacivanje softvera koji je pridodat autentičnim ključevima koji idu uz taj firmver. Pirati mogu da koriste isti metod za pokretanje krakovanog softvera.

Preko pomenutog metoda bi bilo moguće koristiti i alternativne operativne sisteme na PlayStation 5 konzoli, kao što je Linux.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: