Čime se može pohvaliti predstojeći Xiaomi 12T?

Poznati indijski dojavljivač Mukul Šarma objavio je neke specifikacije običnog Xiaomi 12T telefona. Čime će se pohvaliti ovaj telefon?

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli

Xiaomi 12T stići će kao naslednik Xiaomi 11T telefona, koji je predstavljen u septembru prošle godine. Xiaomi 12T serija stići će verovatno nešto ranije. Sada je Mukul Šarma otkrio neke detalje o ovom telefonu.

Iako se očekivalo da će obični Xiaomi 12T biti pokretan čipom tajvanskog MediaTeka, Šarma prenosi da će ovaj telefon ipak pokretati Qualcommov Snapdragon 8+ Gen 1 čip, koji je predstavljen nedavno. Ovaj će čip stići u kombinaciji sa 8GB, odnosno 12GB radne memorije (RAM-a) i 128GB, odnosno 256GB prostora za skladištenje podataka.

Pored toga, pomenuti dojavljivač navodi da će telefon imati ekran sa stopom osvežavanja od visokih 120Hz, ali on ne navodi o kojem se tipu ekrana radi, iako je vrlo verovatno da je reč o AMOLED ekranu.

Telefon će navodno biti isporučen sa Androidom 12, preko kojeg će se naći Xiaomijev MIUI 13. Pored toga, Šarma navodi da će Xiaomi 12T stići s podrškom za brzo punjenje od 120W, što bi bio napredak u odnosu na prethodnika, koji stiže s brzim punjenjem od 67W.

Dojavljivač, nažalost, nije otkrio detalje o kamerama telefona, što sigurno mnoge zanima, ali je naveo da će glavni senzor kamere stići sa OIS podrškom. ističe još i to da će Xiaomi 12T stići sa NFC podrškom.

S obzirom na to da se radi o prvim glasinama u vezi sa ovim telefonom, ove informacije je potrebno uzeti s određenom dozom rezerve. Sigurno je da ćemo u narednim danima saznati više konkretnijih informacija o telefonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.