Apple će iPhone 14 seriju predstaviti nešto ranije?

Kako brojni mediji prenose, a zasnovano na informacijama analitičara Marka Gurmana, Apple će svoju iPhone 14 seriju predstaviti nešto ranije nego što je to bilo prošle godine.

Izvor: B92, Techradar
Podeli
Foto: Framesira / Shutterstock.com
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Prošlogodišnja iPhone 13 serija je predstavljena 14. septembra i u prodaji se pojavila krajem meseca, a ove godine se očekuje da će iPhone 14 serija biti predstavljena 7. septembra. Takođe, u prodaji bi trebalo da se nađe već od 16. septembra.

Tokom ovogodišnje prezentacije, Apple bi trebalo da nastupi agresivno, sa četiri telefona, među kojima su standardni iPhone 14 i iPhone 14 Max sa velikim ekranom. Postojaće i Pro linija, koja će imati nadogradnju procesora, kamere i drugih funkcija, a ovde spadaju iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Očekuje se da će telefoni bez "Pro" u nazivu koristiti prošlogodišnji Apple A15 Bionic čipset, dok će "Pro" modeli dobiti novi i nadograđeni A16 Bionic čip.

Iako se očekuje da će iPhone 14 biti predstavljen samo oko nedelju dana ranije nego prošlogodišnji model, to je i dalje dobar znak da industrija pronalazi balans u lancu snabdevanja potrošača, bez podizanja cena ili velikih odlaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.