Kuk: Nisam novi Džobs

Govoreći na konferenciji All Things Digital u San Francisku, Tim Kuk, izvršni direktor Applea, rekao je da ne želi da bude novi Stiv Džobs.

Podeli

"Stiv je bio genije i vizionar. On je nezamenljiv. Moja uloga nikada nije bila da ga zamenim. On je original", rekao je Kuk.

"Nikada se nisam trudio da budem Stiv. To nisam ja i to nije moj cilj u životu. Ja sam ono što sam i fokusiram se na to, želim da budem dobar CEO Applea".

Kuk je rekao i da je naučio dosta od Džobsa.

Pored ovoga, Kuk je govorio i o mnogim drugim stvarima vezanim za kompaniju kojom rukovodi.

Objašnjavajući zbog čega proizvode uređaje u Kini, Kuk je rekao da su odavno shvatili da Apple neke stvari radi najbolje, a neke druge drugi rade podjednako dobro, možda i bolje, a proizvodnja je jedna od njih.

Što se iPada tiče, i teze da će tableti zameniti računare, Kuk kaže da su tablet i PC različiti, i da ne vidi da će tablet moći da zameni sve potrebe za računarima.

Dodao je i da oni nisu izmislili tržište tableta.

"Ono (tržište tableta) je već bilo tu. Mi smo izmislili moderan tablet."

On je rekao i da se Apple sprema za lansiranje novih "neverovatnih" proizvoda, ali da će i dalje ostati tajnoviti oko toga.

Iz njegovih izjava mogla se naslutiti i dalja integracija sa Facebookom, ali i potencijalno gašenje njihovogo društvenog projekta, Ping.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.