Najzanimljivije tech reklame 2011.

Siri nije samo simpatična aplikacija koju možete pokazivati drugarima, ona pomaže da se završe neki ozbiljni poslovi. Na primer, isporučivanje velikog broja poklona u novogodišnjoj noći.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

12:18

Default images

Ovo je suština nove praznične Apple reklame za Siri, u kojoj Deda Mraz koristeći svoj iPhone dobija informacije koje su mu potrebne.

Reklamne kampanje još jedan su segment u koji velike IT kompanije ulažu, a neke od njih prepoznate su kao najkreativnije od strane marketinških stručnjaka.

Adweek je, na primer, reklamu za Google Chrome, poznatu pod nazivom Dear Sophie, uvrstio na listu deset najboljih reklama 2011. godine.

Na listi videa koje su korisnici YouTube servisa najviše delili, nalazi se i reklama u kojoj su akteri poznate ljute ptice.

Radi se o kampanji operatera T-Mobile koji je organizovao uživo igranje Angry Birdsa na jednom trgu.

Krajem godine stigla nam je i jedna odlična reklama za Samsung Galaxy S II.

A kada govorimo o Android uređajima, Motorolina Empower The People često je pominjana u sklopu priče o Xoom tabletu.

Dosta se govorilo i o reklami za Sony Ericsson Xperia Play. Iako ovaj brend više neće postojati, Sony je otkupio Ericssonov udeo u kompaniji, te će novi proizvodi nositi samo oznaku Sony, sigurni smo da će ova reklama još neko vreme pominjati.

Da tehnološle kompanije svojim reklamama ne ciljaju uvek na gikove i ostale IT zaljubljenike, možda najbolje pokazuje Nokijina reklama za N8 u pink boji.

Da Twitter omogućava da se vesti brzo šire postalo je opšte poznato. Iz Twittera su ipak hteli i da nam reklamom pokažu kolika je moć ove mreže.

Ukoliko bi se među pomenutim reklamama pravio izbor najbolje, sigurni smo da bi glas mnogih otišao Čak Norisu.

On se ove godine našao u reklami za World of Warcraft.



Ovo su samo neke od kampanja koje su velike IT kompanije lansirale tokom 2011. godine. Ukoliko imate i drugih predloga, javite nam u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: