Kecmanović – Karbaljes Baena 2:6, 6:3, 6:3, 6:1

Sprski teniser Miomir Kecmanović savladao je Roberta Karbaljesa Baenu sa 3-1 u setovima u prvom kolu Vimbldona.

6:4, 6:7(2), 6:2, 5:7, 6:2
  TIP   NIŠ  
  3 : 2  
KRAJ
Velika pobeda Miomira Kecmanovića!
2:6, 6:3, 6:3, 4:1 – Kecmanović potvrdio brejk
Nije bilo previše problema za srpskog tenisera u ovom gemu, uspeo je da potvrdi brejk servis gemom i da povede sa 4:1. Sada je veliki pritisak na Baeni ne bi li izbegao eliminaciju od mladog srpskog tenisera.
2:6, 6:3, 6:3, 3:1 – Bravo Miomire!
Novi brejk Miomira Kecmanovića i velika prednost od 3:1 u četvrtom setu dovodi Kecmanovića korak bliže prolasku u drugo kolo Vimbldona.
2:6, 6:3, 6:3, 2:1 – Drama u četvrtom setu, Kecmanović ne da brejk!
Ponovo smo imali dugačak gem, pravi teniski maraton u kom je Miomir Kecmanović uspeo da spasi čak tri brejk lopte.
2:6, 6:3, 6:3, 1:0 – Nastavlja Miomir u istom ritmu
Momentum se iz trećeg seta preneo u četvrti i Miomir odmah na startu osvaja gem na svom servisu. Sjajan početak!
2:6, 6:3, 6:3 – Drugi brejk za drugi set!
Uspeo je Miomir Kecmanović da u potpunosti preokrene rezultat na ovom meču i posle zaostatka nakon slabije igre u prvom setu sada ima prednost od 2-1 i ukoliko prenese dobru igru u četvrti set, imaćemo i trećeg srpskog tenisera koji se plasirao u drugo kolo Vimbldona.
2:6, 6:3, 5:3 – Baena servira za opstanak
Fantastičnom igrom je Miomir Kecmanović došao do situacije u kojoj je španskog tenisera "pribio uza zid", koji je sada pod velikim pritiskom na svom servisu pošto ukoliko pogreši, Kecmanović će imati prednost od 2-1 u setovima.

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
2:6, 6:3, 4:2 – Novi brejk Kecmanovića
Sjajno igra mladi srpski teniser na prvom meču na Vimbldonu. Uspeo je u petom gemu da napravi brejk i odmah u sledećem da ga potvrdi na svom servisu. Tako da Miomir sada ima prednost od dva gema i veoma lepu priliku da preokrene rezultat.
2:6, 6:3, 1:2 – Baena ne da brejk
Iako je ovaj treći gem išao u "djus" Karbaljes Baena nije dozvolio nikakva iznenađenja i odoleo napadima Miomira Kecmanovića. Sada vodi sa 2:1 u trećem setu.
2:6, 6:3 – Sjajni Kecmanović osvaja drugi set
Uspeo je Miomir da se poptuno vrati u ovaj meč. Propustio je čak pet brejk lopti, ali se iskupio brejkom u osmom gemu da bi u devetom servirao za osvajanje drugog seta, što mu je i pošlo za rukom, pa je tako napravio veliki rezultat i doneo izjednačenje.
2:6, 5:3 – Kecmanović pravi brejk, servira za pobedu
Odličnom igrom je Miomir Kecmanović uspeo da iznenadi Roberta Karbaljesa Baenu i da napravi brejk u osmom gemu, tako da će sada servirati za trijumf u drugom setu i izjednačenje.
3:2 – Odlični Miomir Kecmanović
Zadržava prednost svog servisa mladi Miomir Kecmanović. Uspeo je da veže tri dobra gema, da dobije sva tri i da održava tu minimalnu prednost.
1:1 – Može li Kecmanović do preokreta?
Miomir nije baš najbolje završio prvi set i imaće priliku da se u drugom revanšira. Posle dva odigrana gema je prikazao dobru igru i videćemo može li da iznenadi Baenu.
2:6 – Ekspresno osvojen set Baene
Veoma brzo je Robeto Karbaljes Baena došao do prvog seta. Uspeo je da veže čak pet gemova i da sruši mladog Miomira Kecmanovića u prvom setu.
2:3 – Baena pravi brejk
Drugi vezani gem osvaja Roberto Baena, a neopreznost Miomira Kecmanovića dozvolila je španskom teniseru da napravi brejk i da povede sa 3:2, a sjajnu igru moći će da potvrdi na svom servisu i da se odlepi na dva gema razlike.
2:1 – Četiri asa i dva gema Kecmanovića
Odlično je Kecmanović započeo ovaj turnir, osvojio je već dva gema za 10 minuta i uz to imao četiri asa.
1:0 – Kecmanović počeo sjajno, poveo sa 1:0
Sa samo jednim izgubljenim poenom, Miomir Kecmanović osvaja prvi gem na meču
Miomir Kecmanović počeo je svoj meč
Kraj za Lajovića
3:6, 6:4, 4:6, 4:4 – Napet meč
Napetost u duelu Lajovića i Hurkača ne jenjava, trenutno je 4:4 i kao i prethodna tri seta ima veliki broj brejk lopti koji dva tenisera uspešno odbijaju
3:6, 6:4, 4:6, 3:2 – Lajović održava prednost
Odlična igra Dušana Lajovića na startu četvrtog seta, izgleda veoma dobro i samouvereno i za sada ima rezultat koji mu odgovara.
3:6, 6:4, 4:6, 1:1 – Miran start četvrtog seta
Bio je Lajović blizu da napravi brejk, ali je srpski teniser propustio čak šest brejk lopti i Hurkač osvaja svoj prvi gem u četvrtom setu.
3:6, 6:4, 4:6 – Lajović posustao, Hurkaču treći set
Onaj brejk koji je Hurkač osvojio je bio zlata vredan u trećem setu, pošto je na svom servisu bez većih problema poljski teniser uspeo da povede sa 2-1
3:6, 6:4, 4:5 – Lajović opstaje u trećem setu
Uspeva Dušan Lajović da "drži glavu iznad vode" u ovom trećem setu i sada će morati da vrati brejk Hurkaču kako ne bi zaostajao sa 2-1 u setovima.
3:6, 6:4, 3:4 – Hurkač pravi brejk bez izgubljenog poena
Posustao je Dušan Lajović u ovom sedmom gemu i dozvolio Hubertu Hurkaču da napravi brejk i povede sa 4:3
3:6, 6:4, 3:2 – Lajović drži prednost nad Poljakom
Ekspresno su se dva gema završila, ali Lajovićeva prednost se nije istopila
3:6, 6:4, 2:1 – Maratonski gem pripao Lajoviću
Već 26 minuta traje ovaj treći set, a igrači ne popuštaju ni milimetar. Bilo je mnogo promena prednosti u djusu, Hurkač je imao čak dve brejk lopte, ali je Dušan Duci Lajović uspeo da takav jedan gem pripiše sebi.

Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
3:6, 6:4, 1:0 – Lajović nastavlja u istom ritmu
Prvi gem trećeg seta pripao je srpskom teniseru. Još jedan u nizu napetih i neizvesnih gemova odigrali su Lajović i Hurkač, Dušan je bio primoran da spasi brejk loptu i na najbolji način se vratio i prisvojio prvi gem.
3:6, 6:4 – Brejk Lajovića doneo osvajanje drugog seta
Hrabra igra srpskog tenisera. Bez izgubljenog poena pravi brejk i na najbolji način se vraća u ovaj meč. Sada je uspeo da izjednači i u treći set ulazi u veoma dobrom ritmu.
3:6, 5:4 – Novi gem Lajovića bez izgubljenog poena
Savršen gem koji je prikazao Dušan Lajović, osvojio je i deveti gem u drugom setu, njegov peti, pa sad ima priliku da napravi brejk i osvoji drugi set i tako dođe do izjednačenja.
3:6, 4:3 – Hurkač preti, Lajović odoleva
Pokušava Hubert Hurkač da napravi brejk, stvara šanse ima brejk lopte, ali srpski teniser to ne dozvoljava i posle velike borbe ponovo uspeva da osvoji gem i održi minimalnu prednost
3:6, 3:2 – Sjajna teniska predstava
Odličan tenis igraju Hubert Hurkač i Dušan Lajović. Za sada gledamo nešto drugačiju igru nego u prvom setu, igrači ne prepuštaju iznenađenja i na svom servisu osvajaju poene.
3:6, 2:1 – Napet gem pripao Lajoviću
Dugo je trajao ovaj treći gem, Lajović je spasao čak dve brejk lopte i prvi put kada je stekao prednost uspeo je da upiše i drugi gem u drugom setu, što mu može dati vetar u leđa za nastavak susreta.
3:6, 1:0 – Lajoviću prvi gem
Drugi set je počeo na isti način kao i prvi, teniser koji je prvi servirao je osvojio gem, samo je to sada bio Dušan Lajović
3:6 – Lajović posustao, Hurkač profitirao
Uspeo je Poljak da trijumfuje u prvom setu. Poslednji, deveti gem, trajao je 28 minuta i Dušan Lajović je ispustio brejk loptu, zatim je jednu set loptu sačuvao, da bi Hurkač drugu iskoristio.
3:5 – Lajović opstaje u igri
Ponovo sjajna igra srpskog tenisera, smanjio je na 5:3, pa će sada Hurkač imati priliku da servira za osvajanje prvog seta
2:5 – Lajović ponovo dobar, Hurkač ima spreman odgovor
Iako se vratio Lajović i vezao dva dobra gema na svom servisu, poljski teniser Hubert Hurkač ne "pušta nogu s gasa" i sada je na korak od pobede u prvom setu
1:4 – Ekspresni gem Hurkača, Lajović ponovo zaostaje 3 gema
Uspeo je Hubert Hurkač da "prepiše" od Lajovića i veoma brzo vratio razliku od tri gema prednosti, sa samo jednim izgubljenim poenom
1:3 – Lajovićev gem bez izgubljenog poena
Napokon je Dušan Lajović odigrao kako treba od početka do kraja i savršeno došao do svog prvog gema na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.
0:3 Grčevita borba i treći gem za Poljaka
Dugo je trajao ovaj treći gem, došlo se do "djusa", Hurkač je u dva navrata imao prednost pa vraćen na 40:40, da bi na kraju uspeo da slomi Lajovića i da povede sa 3:0.
0:2 – Hurkač pravi brejk
Odličan početak za poljskog tenisera, namučio je prilično Dušana Lajovića u drugom gemu i sada ima prednost od 2:0 u prvom setu nakon ovog brejka.
0:1 – Hurkač osvaja prvi gem
Poljski teniser koji se na Rolan Garos borio sa Novakom Đokovićem sada igra meč protiv Dušana Lajovića. Imao je priliku da prvi servira i iskoristio je, tako da sada vodi sa 1:0 u prvom setu.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Janko ide dalje! Pobeda nad Nišiokom posle velike borbe
Posle skoro četiri sata borbe, srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Jošihita Nišioku sa 3:2 u setovima. Poslednji, peti set, trajao je najkraće, pošto je za pola časa igre Janko uspeo da napravi dva brejka i plasira se u drugo kolo Vimbldona.
Tipsarević potvrdio brejk!
Janko je veoma blizu prolaska u narednu fazu, ima prednost od 5:2 nad Nišiokom koji sledeći servira
Janko Tipsarević stiže do brejka
Uspeo je srpski teniser da povede sa 4:2 u petom setu posle brejka i sada ima šansu da na svom servisu potvrdi brejk i da uz malo sreće nešto ranije i završi duel sa japanskim teniserom
Kraj za Aleksandru Krunić
Nekada najbolje rangirana srpska teniserka završila je takmičenje na Vimbldonu porazom od Karoline Muhove (7:5, 6:2).
1:1 – Miran početak petog seta
Dva laka gema za servere kod Janka i Jošihita.
Muhova "gazi", Kruniećeva se izvukla
Čehinja je povela sa 4:1, imala dve brejk prilike, ali je Krunićeva nekako ostala u "životu" i smanjila na 4:2.
Podsetimo se novih pravila...
Od ove godine na Vimbldonu su na snazi nova pravila – u petom setu će se igrati do 12:12, ako niko ne napravi dva gema razlike, a onda će se ići u taj-brejk.
5:7 – Tipsarević u novom petom setu
Nišioka je idržao i osvojio četvrti set rezultatom 7:5, pa ćemo na meču između njega i Tipsarevića gledati peti, odlučujući set.
Brejk Muhove
Krunićeva polako, ali sigurno, "plovi" ka novom porazu. 7:5, 6:1 za Čehinju.
5:6 – Brejk Nišioke, servira za peti set...
Posle jednog izuzetno dugog i iscrpljujućeg gema Janko je dopustio rivalu da mu oduzme servis...
5:4 – Janko na gem od drugog kola
Osvaja svoj gem i dolazi na gem od pobede i plasmana u drugo kolo, gde će igrati protiv Kevina Andersona, koji je pobedio Pjer-Iga Erbera sa 3-0.
Krunićeva ipak poklekla
Postle mnogo propuštenih šansi Muhova je ipak uspela da dođe do seta. Iskoristila je 11. brejk loptu u setu i došla do 1-0.
Japanac ne posustaje

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
4:4 – Borbeni Janko vraća brejk!
Od spasene gem lopte do brejka za nešto više od minut! Janko se vratio u 4. set!
Krunićeva spasla tri vezane set lopte!
Muhova je došla do 0:40 i tri vezane set lopte, ali je srpska teniserka osvojila pet poena u nizu!
3:4 – Izdržao Tipsa
Moglo je biti dosta gore nego što jeste. Nišioka je imao priliku da dođe do 5:2, ali je Tipsarević vezao tri poena i došao do 3:4. Još malo vremena je ostalo da vrati brejk u četvrtom setu.
Krunićeva se izvukla iz velikih problema
Srpska teniserka je spasla čak četiri brejk lopte i nekako uspela da izjednači na 4:4. Za sada ona dosta greši i ima čak 14 neiznuđenih grešaka, uz "samo" 10 vinera.
2:3 – Brejk Nišioke!
Japanac dolazi do brejka u četvrtom setu i koristi treću brejk priliku. Vodi sa 3:2.
Krunićeva i Muhova u egalu
Muhova je spasla jednu, a Krunićeva dve brejk lopte... Rezultat je 2:2
Medicinski tajm-aut za Tipsarevića
Počela i Krunićeva
Aleksandra i Karolina Muhova izašle su na teren i tamo je trenutno 1:1 u prvom setu.
6:2 – Janko brejkom završio set!
Tipsa je lako došao do svog gema i povisio prednost na 5:2, a onda i pripretio na protivnikov servis. Imao je 15:30, ali je Nišioka uspeo da dođe do 40:30. Ipak, usledila je set lopta za Janka, koju je iskoristio!
4:2 – Brejk Tipsarevića!
Janko dolazi do zasluženog brejka. Iskoristio je drugu brejk loptu u gemu, ujedno i u setu, i poveo sa 4:2.
3:2 – Nišioka prvi blago pripretio
Imao je Japanac 15:30, ali je Janko uspeo da se izvuče iz problema, a da nije morao ni da se suoči sa brejk loptom.
Đoković počinje Vimbldon
Njegov meč pratite OVDE

.
2:1 – Serveri rutinski
Po jedan izgubljen poen na obe strane. Egal u trećem setu.
1:0 – Siguran početak seta za Janka
Samo jedan izgubljen poen na servisu, uz 3/3 na prvom servisu.
6:7 – Rutinski taj-brejk Japanca
Tipsarević je osvojio samo dva poena u taj-brejku drugog seta.
6:6 – Taj-brejk, jedva!
Moglo je da bude baš "ružno". Posle gomile prilika koje je imao Srbin, Japanac je došao do set lopte. Na sreću Janko se spasao i odveo set u taj-brejk.
5:6 – Da li će se Janku propuštene šanse "obiti o glavu"?
Ponovo isti scenario. Tipsarević ne uspeva da iskoristi brejk prilike, ovoga puta dve, pa Nišioka ostaje u prednosti.
4:5 – Ogromne prilike za Janka
Imao je Tipsarević brejk lopte u idealnom trenutku, kada je mogao da dođe do 5:4 i servisa za set. Nišioka je ostao pribran i spasao sve tri, pa je sada pritisak na drugoj strani.
4:4 – I dalje egal...
Lak gem za Nišioku, a onda i za Tipsarevića, u kojem je Japanac ipak došao do đusa. U drugom setu Tipsarević za sada značajno više diktira tempo i ima 14 vinera i 11 neiznuđenih grešaka, dok je Nišioka na učinku od četiri vinera i pet grešaka.
3:3 – Igrači sigurni na servisu
Posle nešto turbulentnijeg starta drugog seta, Janko i Jošihito su bili sigurni u prethodnim gemovima i došlo se do novog izjednačenja – 3:3.
1:2 – Janko ekspresno vratio brejk!
Nije se dugo čekalo za novi ribrejk, koji je načinio Tipsarević. Izgubio je jedan poen na riternu, vratio brejk i sada servira za 2:2.
0:2 – Brejk Nišioke!
Janko više rizikuje u drugom setu i pomaže Nišioki neiznuđenim greškama i jednom duplom. Japanac dolazi do brejka i vodi 2:0.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
6:4 – Tipsarević rutinski do prvog seta!
11. vinerom u setu Janko je došao do dve vezane set lopti i iskoristio prvu!
5:4 – Janko propustio priliku, servira za set
Tipsarević je imao priliku da završi set brejkom jer je došao na 0:30 pri vođstvu od 5:3. Posle jedne neiznuđene greške Srbina i vinera Japanca protivnik se izvukao, a zatim i osvojio gem nateravši Tipsarevića da servira za 1-0.
4:3 – Janko čuva prednost
Lako Janko dolazi do novog gema, a onda propušta polu-šansu, pošto posle 30:30 gubi dva poena zaredom.
3:2 – Ništa od duplog brejka
Janko je imao priliku da dođe do drugog brejka i da maltene reši prvi set, ali je Nišioka dobro servirao i osvojio gem.
3:1 – Dobra igra srpskog tenisera
Tipsarević pritiska protivnika kad god stigne i potvrđuje brejk.
2:0 – Janko spasao dve brejk lopte!
Imao je Nišioka dve prilike da vrati brejk, ali je Tipsarević ostao pribran i izvukao se iz teške situacije.
1:0 – Brejk Tipsarevića!
Janko je ozbiljno ušao u duel i napravio brejk, uz samo jedan izgubljen poen, već na samom startu.
2:6, 6:3, 6:3, 6:1
KEC BAE
3 1
3:6, 6:4, 4:6, 4:6
LAJ HUR
1 3
5:7, 2:6
KRU MUH
0 2
ĐOK KOL
0 : 0

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: