Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.07.2019.

13:45

Đoković u laganom ritmu do drugog kola Vimbldona VIDEO

Novak Đoković bez problema se plasirao u drugo kolo Vimbldona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Đoković u laganom ritmu do drugog kola Vimbldona VIDEO
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Srpski teniser je savladao Filipa Kolšrajbera u tri seta sa 6:3, 7:5, 6:3.

Najbolji igrač sveta je 11. put savladao Nemca u 13. duelu, preokrenuvši po brejk zaostatka u prva dva seta.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle (111. na ATP) koji je u tri seta nadigrao Tunišanina Maleka Džazirija (100).

Srbin je tokom dvočasovne borbe povremeno oscilirao, popuštala mu je koncentracija na otvaranju setova, ali je bez mnogo problema preuzimao kontrolu i lako preokretao rezultat.

Đoković je već u prvom gemu meča izgubio servis, ali ga je odmah vratio, da bi već u četvrtom gemu preokrenuo na 3:1, a potom spasao dve brejk lopte za potvrdu brejka, nakon čega je rutinski priveo set kraju.

Kolšrajber pravi brejk i na startu drugog seta, ali to opet pokreće Đokovića koji odmah uzvraća ribrejkom, da bi nakon izjednačene borbe i tri propuštene brejk prilike na 4:4 u 11. gemu uspeo da slomi otpor Nemca i opet preokrene za 2-0 u setovima.

Iskusni Kolšrajber je odolevao Srbinu dugo u trećem setu, spasao dve brejk lopte na 2:2, ali nije uspeo da do kraja parira Srbinu, koji meč prelama brejkom na 3:3 i potom stavlja tačku još jednim za konačnu pobedu.

Tok duela između Đokovića i Kolšrajbera, koji otvara turnir na Centralnom terenu, mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu