Nova vest
Vaterpolo

Petak, 22.07.2022.

17:00

Težak poraz Srbije od Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena na startu Svetske lige od Crne Gore rezultatom 16:8.

Izvor: MT

Autor: MT

Težak poraz Srbije od Crne Gore
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor Dejan Savić je odlučio da podmladi i osveži tim za ovo takmičenje, te u Strazbur, u koji smo stigli na dan utakmice, nije poveo Strahinju i Viktora Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića, Đorđa Lazića i Branislava Mitrovića.

Srbija, najtrofejnija nacija na ovom turniru, sa 10 zlata, nije uspela da ponovi igru iz razigravanja na Svetskom prvenstvu, kada smo komšije pobedili (10:7).

Naš tim koštao je očajan drugi kvartal, u kojem nismo dali gol, ali smo zato primili čak pet pogodaka.

Najefikasniji na meču bio je mladi Marko Mršić sa šest golova, a ispratio ga je Konstantin Averka sa tri.

U ovoj grupi su još Španija i Australija, sve reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale (1-4, 2-3), a naredni duel Srbija igra u subotu od 16.00 protiv "crvene furije".

Na početku susreta između Srbije i Crne Gore viđen je veoma tvrd meč, velika borba i neiskorišćeni napadi na obe strane.

Crna Gora se prva razigrala, dva puta vodila sa dva gola razlike, ali su se "delfini" vratili, iskoristivši peterac, a onda i igrača više, tako da je rezultat posle prve četvrtine bio 3:3.

Jako, jako loša četvrtina usledila je za naš tim, u kojoj nismo dali niti jedan gol. Crna Gora je odlično plivala kontre, brzo realizovala napade, koristila igrača više.

Serija od 5:0 donela im je prednost na poluvremenu od 8:3.U tim momentima najbolji je bio Marko Mršić sa tri pogotka.

Ovaj igrač kotorskog Primorca nastavio je i u trećem kvartalu da daje golove. Na momente je i Srbija pokazala dobru igru, te je ova četvrtina bila u egalu, 6:11.

Indisponirana Srbija nije imala snage za veliki preokret, a u poslednjoj četvrtini Crna Gora je samo povećala prednost za konačni ubedljiv trijumf.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu