Sestre Ilić, rekordi i 70 medalja

Sestre Ivana (12) i Nevena (14) Ilić u protekle dve godine osvojile su 70 medalja, a Ivana je na republičkom prvenstvu postavila državni rekord u sprintu.

Izvor:

Petak, 13.03.2015.

15:32

Default images

Ivana Ilić je trku u disciplini 60 metara pretrčala za 8,35 sekundi i postala pionirski rekorder u Srbiji medju 62 takmičara.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković u petak je organizovao za njih poseban prijem obećavši pomoć lokalne samouprave jer o njima brine samo majka.

Na republičkom prvenstvu u Novom Sadu pojavile su se zahvaljujući donacijama Rudnika sa flotacijom na Rudniku gde im je otac Dragan pre deset godina nastradao kao rudar.

Posle očeve smrti njihova majka Lela Ilić (40) dobila je posao u Rudniku olova i cinka, gde sada radi kao arhivar, a kupili su im i stan u Gornjem Milanovcu gde žive od jedne plate.

Kako je izjavila majka zahvalni su Rudniku jer im daje i druge oblike pomoći bez čega bi teško mogla da im obezbedi sve za školu i život.

"Svakodnevno putujem na posao iz Gornjeg Milanovca, a one su svaki slobodan trenutak posvetile sportu i odlaske na takmičenja i opremu obezbedjuje Rudnik", rekla je Ilić.

Sestre su izjavile da će težiti da postanu vrhunski sprotisti i da im je želja da budu profesori sporta i fižičke kulture, a da nikada neće otići iz Gornjeg Milanovca.

Njihov trener Milivoje Urošević rekao je da su devojčice izetno talentovane i uporne na treninzima i da veruje da će, pored sadašnjih rezultata, postići i nove rekorde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: