Micić može kod Popa u Sparse?

Mladi srpski košarkaš Vasilije Micić navodno je na meti NBA šampiona San Antonio Sparsa na predstojećem draftu.

Izvor: AK

Sreda, 25.06.2014.

14:02

Default images

Trener Greg Popović i generalni menadžer Robert Bjuford već godinama imaju mnogo uspeha sa dovođenjem talentovanih igrača van SAD, a naredni izbor mogao bi da bude Srbin.

Sparsi su ove godine titulu osvojili sa osmoricom igrača koji nisu rođeni u SAD, a ključni igrači tima u Francuz Toni Paraker i Argentinac Manu Đinobili.

Sparsi biraju poslednji u prvoj rundi drafta (petak 01:30h), kada će biti mnogo manji izbor kvalitetnih bekova, što će Teksašani verovatno tražiti s obzirom na godine pomenutih zvezda.

Micić je potekle sezone u dresu Mega Vizure prosečno beležio 12,1 poena uz 5,8 asistencija u ABA ligi i 13,3 poena uz 5,3 asistencije u KLS.

Ovaj 20-godišnji plejmejker visok je 195 centimetra, što je visina koju u NBA ligi traže za njegovu poziciju, a uz to je veoma prilagodljiv različitim vrstama napada. To će mu svakako biti prednost ukoliko dođe među Sparse jer Popović često igra sa dva plejmejkera na parkeru.

Micić je solidan u odbrani, a visina mu u napadu dozvoljava da bez problema napada obruč. Najveća prednost mu je svakako vizija igre i sposobnost da svoje saigrače učini boljim. Uz to je veoma nesebičan, a sve ovo je ključno kada Popović traži igrača za svoj savršeni sistem.
foto: StarSport
Ono štu mu se zamera je nešto slabiji napredak u poslednje vreme, manjag atletskih sposobnosti u odnosu na konkurenciju, zbog čega najviše pati njegova igra u odbrani. Problem mu predstavlja i izolacija kada teško uspeva da izgradi poziciju za šut, ali napad San Antonija bez problema može da ograniči sve navedene mane.

Zbog svega ovoga američki stručnjaci vide Micića kao realnog kandidata za 30. pika na draftu, odakle će da biraju Sparsi.

Ako se to dogodi, mogao bi da ima i solidnu minutažu, jer će slobodan agent 1. jula postati Peti Mils, a ukoliko Sparsi ne uspeju da vrate i ne dovedu drugog plejmejkera, biće dosta prostora za srpskog reprezentativca.

U suprotnom, Vasilije bi mogao da razmisli o ostanku u Evropi gde bi mogao dodatno da se razvije i u NBA ode za godinu, dve kao kompletniji igrač.

NBA draft, verovatno najiščekivaniji u poslednjih deset godina, na programu je tokom noći između četvrtka i petka od 01:30h.

Pored Micića, Srbiju će na draftu predstavljati još Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić i Nemanja Dangubić.

Više u temi B92 "U susret NBA draftu:
1. Klasa 2003.
2. Da li znate šta je 'tankovanje'?
3. Da li je Endru Vigins novi LeBron?
4. Žoel Embid – da li košarka dobija novog Hakima?
5. Parker, Rendl, Eksum, Nejpijer... Ko će da uspe?
6. Gde će Bogdan, Šarić, Nurkić...?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: