LŠ: Liverpul–Inter, Arsenal–Milan

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

12:19

Default images

Izvučeni su parovi osmine finala Lige šampiona. Branilac titule Milan igraće protiv lidera engleske Premijer lige i finaliste iz 2006. godine, Arsenala. U drugom anglo-italijanskom derbiju sastaće se Liverpul i Inter. Real Madrid će igrati sa Romom, Mančester junajted se sastaje sa Olimpikom iz Liona, Barselona sa Seltikom, a Čelzi sa Olimpijakosom. Prvi mečevi osmine finala zakazani su za 19. i 20 februar, a revanš utakmice 4. i 5. marta.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Šalke – Porto (19.2 - 5.3.)
Liverpul – Inter (19.2 - 11.3)
Roma – Real Madrid (19.2 - 5.3)
Olimpijakos – Čelsi (19.2 - 5.3)
Seltik – Barselona (20.2 - 4.3)
Lion – Mančester junajted (20.2 - 4.3)
Arsenal – Milan (20.2 - 4.3)
Fenerbahče – Sevilja (20.2 - 4.3)

Najviše pažnje nakon žreba u Nionu privukao je dvostruki duel engleskih i italijanskih timova.
Reuters
S obzirom na to da u italijanskom prvenstvu imaju skoro nenadoknadiv zaostatak u odnosu na vodeći Inter, aktuelni šampioni Evrope, fudbaleri Milana, skoro sigurno kao glavni cilj sada imaju odbranu titule u Ligi šampiona. Za razliku od prethodnih godina kada su za protivnika imali nekog od autsajdera, Milanezi su ovog puta dobili najtežeg protivnika iz grupe nepovlašćenih timova na žrebu. Ekipa Arsena Vengera drži vodeću poziciju u Premijer ligi, u prvom delu sezone zabeležili su jednu od najubedljivijih pobeda u Ligi šampiona, 7:0 protiv praške Slavije, a jedini poraz doživeli su na teškom gostovanju u Sevilji.

Liverpul, prošlogodišnji finalista i šampion iz 2005. godine, igraće protiv Intera. Ekipa Roberta Mančinija ući će u duel sa engleskim timom kao favorit, ali je Liverpul prethodnih godina u više navrata iz duela sa favorizovanim ekipama izlazio kao pobednik. Ipak, izuzimajući rekordnu pobedu od 8:0 nad Bešiktašom, ekipa Rafaela Beniteza imala je dosta problema u prvoj fazi takmičenja, u jednom trenutku su bili na ivici eliminacije, ali su na kraju uspeli da završe na drugom mestu, iza Porta.

Revanš meč Liverpula i Intera, na stadionu "Đuzepe Meaca", pomeren je za 11. mart, zbog ukrštanja termina sa gradskim rivalom Milanom.

Srpski fudbal u osmini finala predstavljaće 8 igrača: Mladen Krstajić (Šalke), Milan Stepanov (Porto), Dejan Stanković (Inter), Darko Kovačević (Olimpijakos), Predrag Đorđević (Olimpijakos), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Mateja Kežman (Fenerbahče) i Ivica Dragutinović (Sevilja).

Finale Lige šampiona ove sezone igra se na moskovskom stadionu "Lužniki" , a zakazano je za 21. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: