Košarkaška bajka: Ko će biti novi šampion?

"Martovsko ludilo" će uskoro biti završeno i sve je spremno za spektakularno finale.

Izvor: SN

Nedelja, 02.04.2023.

10:00

Košarkaška bajka: Ko će biti novi šampion?
AP Photo/Brynn Anderson

Ovogodišnje finale NCAA (američka koledž liga) košarke igraće se između San Dijego Stejta i Konektikata.

San Dijego je košem Lamonta Batlera u poslednjoj sekundi, preko ruke, u padu doneo spektakularni trijumf nad Floridom rezultatom 72:71 i plasman u finale.

Astekse je do istorijskog finala predvodio Met Bredli koji je ubacio 21 poen uz 6 skokova i 2 asistencije, dok je 12 poena Lidi, 9 je imao heroj Lamont Batler koliko i Aguep Arop.

Što se tiče Floride, Alidža Martin je imao 26 poena i 7 skokova, Nikolas Bojd 12, a Rozado i Dejvis po 8 poena. San Dijego Stejt će u finalu biti protiv Konektikan Haskisa, nakon što je popularni UConn pobedio Majami Hurikense rezultatom 72:59.

Momci iz Konektikata se za peti šampionski trofej bore protiv senzacije San Dijego Stejta i biće favoriti u ovom finalu. Den Hurli je već "pobrao" simpatije zbog fantastičnih ofanzivnih setova, a videćemo da li će osvojiti titulu.

Njegovi momci su bili predvođeni Adamom Sanogom koji je imao dabl-dabl učinak od 21 poen i 10 skokova, 13 je imao Džordan Hokins, a po 8 Karaban i Alejn.

U redovima Majamija, videli smo Ajzeu Vonga sa 15 poena, dok je Džordan Miler imao 11 poena, uz 10 skokova i 3 asistencije.

Meč finala igraće se u noći između 3. i 4. aprila u 03:20 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: