Barsa u nadoknadi srušila Real i stavila obe ruke na titulu! VIDEO

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u El klasiku u okviru 26. kola španske LaLige rezultatom 2:1 (1:1).

Izvor: SS

Nedelja, 19.03.2023.

20:00

Barsa u nadoknadi srušila Real i stavila obe ruke na titulu! VIDEO
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Bila je ovo 100. pobeda Barselone nad Realom u takmičarskim utakmicama, ali još važnije je to što je stekla ogromnih 12 bodova više u odnosu na najvećeg rivala.

Na taj način katalonski tim je stavio obe ruke na trofej, jer je sada teško verovati da bi "kraljevi" mogli da stignu prvoplasiranog rivala.

Do kraja je ostalo još 12 utakmica, ali deluje da će duh Reala biti potpuno slomljen nakon srceparajućeg raspleta na stadionu "Kamp Nou".
Utakmica je počela u fantastičnom ritmu na obe strane, a posle jednog pokušaja Karima Benzeme, dva puta je golman Reala Tibo Kurtoa morao da reaguje.

Posebno je nezgodno moglo da bude u 5. minutu kada je Rafinja gađao glavom, a belgijski golman se istakao dobrom intervencijom.

Četiri minuta kasnije njegov kolega na drugoj strani terena Mark Andre Ter Štegen je morao da vadi loptu iz mreže.

Savladao ga je njegov saigrač, Ronald Arauho, koji nije imao sreće da se lopta posle centaršuta Vinisijusa Žuniora odbije gotovo iz mrtvog ugla pravo u mrežu Barselone.
Barsa je pokušala da uzvrati, ali je najbolje pokušaja imala preko štopera Kristensena, koji je centaršuteve sa obe strane slabim udarcima slao ka golu Tiba Kurtoe.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena, korulentni čuvar mreže je morao da potpiše kapitulaciju.

Dugo je trajala akcija Barselone, dva puta je pokušavao Rafinja i isto toliko puta bio izblokiran, ali je sa penaltika Serđi Roberto pogodio desni ugao za izjednačenje pred odlazak na veliki odmor.
Nije bilo golova ni u prvoj polovini drugog dela igre, iako smo videli po jednu dobru priliku na obe strane.

Prvo je Rodrigo vrlo loše šutirao iz izgledne pozicije sa ivice kaznenog prostora, da bi par minuta kasnije Robert Levandovski promašio volej udarac sa samo nekih pet metara od gola.

Kako je vreme prolazilo, Barsa je želela više da sačuva bod nego da osvoji tri, dok je Real krenuo napred sa mnogo više ofanzivnih igrača.

To mu se umalo isplatilo jer je u 81. minutu Marko Asensio postigao gol koji su proslavili gosti iz Madrida. Ali, onda se javio VAR sistem i pokazao da je ofanzivac Reala za koji centimetar bio u nedozvoljenoj poziciji.
Gol je poništen, a napadi Reala su se pojačali u poslednjih 10-ak minuta. Nije uspeo da dođe do pobedonosnog gola, ali jeste Barselona u drugom minutu nadoknade.

Strelac je bio Frank Kesi posle asistencije Alehandra Baldea i time je praktično rešena šampionska trka ove sezone u Španiji.
U preostalih nekoliko minuta je Real panično jurio gol da makar izbegne poraz, ali zapravo se raspao tim Karla Ančelotija i nije bilo nade da bi mogao do 2:2.

Žaliće Real za centimetrima iz tog 81. minuta kada je Asensiju poništen gol, jer ko zna kako bi se završnica odvila da je Real tada stekao prednost.

Sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: