Dok Rivers o Jokiću: Gledajte prokletu igru

Dok Rivers, trener Filadelfije 76ers, rekao je da ništa ne želi da oduzme Nikoli Jokiću, ali i da bi trebalo da se gleda "prokleta igra, a ne analitika".

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

10:46

Dok Rivers o Jokiću: Gledajte prokletu igru
AP Photo/Jeff Chiu, File

Šef stručnog štaba 76ersa istakao je da svet poludi kada analitičari objave neke parametre, a dobro je poznato da je Jokić "kralj" napredne statistike i analitike.

"Ne znam da li je Embid mogao da uradi više nego prethodne sezone, igrao je cele sezone bez drugog najboljeg košarkaša. Slušajte, njegov (Jokićev) rezime je sjajan. Ne želim ništa da oduzmem od Jokića zato što je i on strašan košarkaš", rekao je Rivers.

"Isto tako smatra da to društvo voženo analitikom... svet poludi kada iskoriste neke neke parametre. Mislim, gledajte prokletu igru i odlučite", dodao je Rivers.

Trener Filadelfije iskoristio je isti argument kao Kendrik Perkins, Nik Rajt i mnogi drugi koji su pokušali da objasne kako bi ljudi trebalo da gledaju košarku, a ne analitiku i naprednu statistiku gde Jokić gospodari sezonama unazad. To je jedini argument kom mogu da pribegnu jer oni koji ne gledaju košarku mogu da poveruju kako je Jokić sjajan u naprednim kolonama, ali ne i toliko na terenu.

Međutim, oni koji su pogledaji jednom momka iz Sombora znaju da je tako nešto glupost i da je uticaj Nikole na igru nemerljiv.

"Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji", zaključio je Rivers.

Nikola Jokić iza sebe ima najbolju takmičarsku godinu u karijeri, prosečno je beležio oko 27 poena, 14 skokova i osam asistencija, a Denver je sezonu završio na šestom mestu sa skorom 48/34.
Grafika SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: