Boaći u finišu probio "bunker" Zemuna

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zemun minimalnim rezultatom na gostovanju u 15. kolu Superlige Srbije.

Izvor: AK

Nedelja, 29.10.2017.

12:30

Boaći u finišu probio
Foto: StarSport

Meč u Gornjoj Varoši rešio je Ričmond Boaći pogotkom u 81. minutu, svojim 30. u crveno-belom dresu, a posle sjajne asistencije Aleksandra Pešića.

Zvezda je četvrtom uzastopnom pobedom nastavila da diktira tempo u borbi za titulu, sada je na potezu Partizan koji gostuje u Čačku protiv Borca (17h), pod pritiskom sa zaostatkom od sedam bodova.

Domaćin je odlično parirao lideru Superlige, posebno u prvom poluvremenu kada je bio u potpunosti ravnopravan rival.

Zvezda je teško dolazila do gol šanse, najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je Donald Mičel iz slobodnog udarca, ali je sjajno intervenisao Šaranov na golu Zemuna. Crveno-beli pojačavaju pritisak u drugom delu meča, a posebno su postali opasni u završnici nakon ulaska u igru mladog Radonjića.

Igrači Zvezde su skoro konstatno bili u kaznenom prostoru Zemuna, koji se grčevito branio, šanse su se ređale, ali su blokade štopera i odlični Šaranov (šest odbrana) čuvali gol domaćina.

Ipak, devet minuta pre kraja Zvezda uspeva da probije bunker Zemunaca. Kanga i Pešić su kombinovali po levoj strani, napadač uspeva da se probije skoro do stative i pošalje oštru loptu po zemlji u peterac, gde na nju natrčava Boaći i zakucava je u mrežu.

Zvezda ima 40 bodova iz 15 utakmica na prvom mestu na tabeli, a u sledećem kolu gostuje Radničkom u Nišu, sledeće subote. Prethodno gostuje Arsenalu u Londonu u Ligi Evrope.

Zemun je poražen treći put u nizu, 12. je na tabeli sa 14 bodova, šest od plej-of zone. U narednom kolu zeleno-plavi dočekuju Mladost iz Lučana.

Tok meča:

Foto: StarSport
14:53 Kraj utakmice u Zemunu, 13. pobeda Zvezde u Superligi.

90' Zvezda je "stala" na loptu, troši vreme do kraja utakmice u Zemunu.

85' Kontranapad Zvezde koji bi morao ga stavi tačku na meč, Boaći je usamljen na levoj strani terena, proigrao je Kangu, ali je njegov šut izblokiran.

81' GOOOOOL! Zvezda je konačno povela u Zemunu! Kanga i Pešić su kombinovali po levoj strani, Cvetković ne uspeva da "zatvori" pristup kaznenom, Pešić gura "oštru" loptu u sredinu peterca gde stiže do Ričmonda Boaćija koji iz punog trka postiže 30. gol u dresu Zvezde.

80' Zvezda konstantno u kaznenom prostoru Zemuna, nervoza polako obuzima goste.

75' Treća izmena u Zvezdi, poslednji adut je veteran Milijaš koji menja Krstičića. 73' Još jedna tečna akcija crveno-belih koju završava Radonjić, ali je ponovo izblokiran.

69' Žestok pritisak Zvezde, Zemun se grčevito bori da spasi bod.

64' Još jedna dobra šansa za Zvezdu, opet je u prilici bio Radonjić, šutira po zemlji, ali lopta je zakačila Bubanju i završila u korneru.

60' Lepa akcija crveno-belih, Pešić sa leve strane pronalazi Boaćija ispred kaznenog, on odlaže loptu na desnu stranu do usamljenog Radonjića, ali i on šutira preko gola.

58' Najbolja šansa za Zvezdu na utakmici, posle centaršuta sa strane i neuspešnog pokušaja Pešića, lopta se odbija do Boaćija koji opet šutira iz okreta, ponovo pored stative.
Foto: StarSport
57' Dvostruka izmena u Zvezdi, Anđelkovića menja Rodić, a umesto bledog Srnića ulazi Radonjić.

55' Zvezda ofanzivnija u nastavku, ali Zemun dobro odoleva napadima lidera Superlige.

51' Donald drugi put pokušava sa distance, ali ovaj put znatno bezopasniji šut nego u prvom poluvremenu.

48' Prva šansa u nastavku za Zvezdu, korner sa desne strane, šutirao je Babić glavom iz nezgodne pozicije, ali lak posao za Šaranova.

14:05 Počinje drugo poluvreme u Gornjoj Varoši, jedna izmena kod domaćina, umesto Milutinovića igra Bubanja.
Foto: StarSport
13:48 Kraj prvog poluvremena. Solidan ritam u Zemunu, domaćin dobro parira Zvezdi koja ne koristi dve polukontre, dok je Šaranov sprečio evrogol Donalda iz slobonjaka.

44' Uspeo je Zemun da odoli ovom naletu Zvezde i "umrtvi" igru u finišu prvog poluvremena.

41' Najbolja šansa na meču, Donald je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je išla pod prečku, ali Šaranov sjajnom paradom spasava Zemun.

39' Još bolja situacija za crveno-bele ispred kaznenog prostora Zemuna, ovaj put kontra tri na dva, ali je Pešić bio u ofsajdu posle dodavanja Kange na levu stranu.

33' Polukontra Zvezde četiri na tri, Kanga odlaže loptu do Boaćija koji "zateže" sa 25 metara, ali takođe preko gola.
Foto: StarSport
31' Kanga je okušao svoj šut sa više od 30 metara, lopta odlazi preko gola.

22' Lak posao za Šaranova posle voleja Pešića iskosa sa leve strane, iako je obećavala pozicija u kojoj se našao napadač Zvezde posle proigravanja Kange.

21' Dobra kombinacija Zemunaca, Dimić prihvata loptu grudima ispred kaznenog, ali loše šutira.

20' Najbolja akcija Zvezde od početka utakmice, Anđelković ubacuje loptu sa leve strane, ali su defanzivci Zemuna "zatvorili" Boaćija.

17' Nekoliko minuta tokom kojih je Zemun bio agresivniji, dve brže akcije po levoj strani ali lopta nije stigla do kaznenog.
Foto: StarSport
13' Zvezda kontroliše ritam igre, ali nema konkretnih akcija u Gornjoj Varoši.

8' Zapretila je i Zvezda, Boaći je šutirao iz okreta, ali pravo u Šaranova.

3' Prvi preti Zemun, Vučić je šutirao glavom posle kornera, za malo pored stative.

13:00 Počeo je meč 15. kola Superlige između Zemuna i Zvezde.

12:45 Milojević je odlučio da odmori Filipa Stojkovića pred gostovanje Arsenalu, a zbog povreda u ekipi nema Vujadina Savića i Rikardinja.

12:30 Trener Zvezde Vladan Milojević meč počinje sa dvojicom isturenih igrača, Boaćijem i Pešićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: