London: Novak u polufinalu!

Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog tunrira u Londonu i to posle dva meča.

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2016.

20:50

London: Novak u polufinalu!
Getty images

Srpski teniser u drugom kolu grupe ’Ivan Lendl’ savladao je Miloša Raonića u dva taj-brejka – 7:6(6), 7:6(5).

Đoković nije blistao protiv kanadskog tenisera, ali je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i ostaje u borbi za odbranu trofeja u Londonu, ali i za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi.

Srpskom teniseru je potrebno da turniru u Londonu završi sa 200 bodova više od Endija Marija koji ima jednu pobedu u drugoj grupi.

Rival Đokoviću u poslednjem meču biće Gale Monfis ili možda David Gofan. Taj meč na programu je u četvrtak.

Tok meča:

Već u prvom gemu na meču Đoković je imao problema, ali je spasao jednu brejk loptu i poveo je. Ipak, problemi srpskog tenisera na servisu su se nastavili. U trećem gemu Raonić je imao dve vezane brejk lopte, ali Đoković je ostao miran i zadržao je prednost - 2:1.

U nastavku prvog seta nije bilo brejk prilika. Đoković se mučio sa moćnim servisima rivala, pa se ušlo u taj-brejk. Raonić je prvi stigao do mini brejka - 3:1, ali je Đoković preokrenuo uz dva vezana mini brejka.
Getty images
Imao je srpski teniser 5:3, ali Raonić je vratio mini brejk, a onda je i izjednačio na 5:5. U 11. poenu 13. gema Đoković je odigrao briljantan lob, stigao je do set lopte, ali je Raonić odigrao sjajan poen i izjednačio je na 6:6. Đoković se izborio za novu set loptu, a onda je dobio veliki poklon pošto je Raonić napravio duplu servis grešku - 7:6.

Već u prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do ozbiljne prednosti. Došao je do prve brejk šanse i odmah je oduzeo servis rivalu. Raonić je u sledećem gemu imao priliku da se vrati, ali nije iskoristio novu brejk loptu i Đoković je poveo sa 2:0.

Ipak, Novak nije servirao dovoljno dobro i Raonić je u četvrtom gemu uspeo da se vrati. Izlgledalo je da bi Kanađanin mogao do preokreta, ali tek tada je Đoković pokazao svoje pravo izdanje. Odigrao je fenomenalan peti gem, stigao je do dve brejk lopte i ponovo je oduzeo servis rivalu, a potom je bez izgubljenog poena poveo sa 4:2.

Srpski teniser olako je ponovo vratio Raonića u meč, praktično mu je poklonio brejk u osmom gemu, pa je Kanađanin imao psihološku prednost u finišu seta. Imao je Raonić set loptu na servis Đokovića u 12. gemu, ali je i o drugom setu odlučivao taj-brejk. Raonić je dva puta imao mini brejk pradnosti, ali je Đoković odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i slavio je sa 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: