Kraj njujorške bajke – Alkaras je u finalu!

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u svoje prvo Grend slem finale u karijeri, pobedivši Frensisa Tijafoa sa 3-2 u setovima u Njujorku.

Izvor: LN

Subota, 10.09.2022.

08:00

Kraj njujorške bajke – Alkaras je u finalu!
AP Photo/Charles Krupa

Alkaras je savladao Amerikanca posle skoro četiri i po sata borbe – 6:7(6), 6:3, 6:1, 6:7(5), 6:3.

On se time plasirao u borbu za asvoj prvi GS trofej i u finalu će igrati sa Kasperom Rudom u nedelju od 22 časa, što će biti direktna borba za prvo mesto na ATP rang listi.

Tijafo je ovde završio svoj najbolji Grend slem u karijeri u kojem je do polufinala izgubio samo jedan set, a usput pobedio Švarcmana, Nadala, Rubljova... U prvom setu igrači praktično nisu gubili poene na prvom servisu i obojica su bili na preko 86 odsto osvojenih.

I pored toga viđeno je nekoliko brejk lopti – Tijafo je spasao dve, a Alkaras jednu, pa se otišlo u taj-brejk.

Mladi Španac je tu uspeo da se vrati i od 3:6 dođe do izjednačenja, ali je izgubio naredna dva seta. U naredna dva seta Karlitos je pokazao zašto je u ovaj meč ušao kao favorit.

Tijafo je dobro počeo drugi set, ali nije iskoristio brejk loptu i stigla je kazna.

Na kraju Alkaras koristi jednu od četiri, a Tijafo nijednu od tri prilike, a u trećem setu viđeno je pravo "čišćenje". Drama je dolazila do vrhunca već u četvrtom setu, a tribine u Njujorku su bile spremne na sve.

Alkaras je poveo sa 2-0, Amerikanac je vratio brejk, ali ga ponovo ispustio četiri poena kasnije. I onda još jedanput!

Na 5:4 tribine stadiona "Artur Eš" su zanemele pošto je Alkaras imao meč loptu, ali ju je Tijafo spasao a zatim u taj-brejku uveo meč u peti set. Peti set bio je kao preslikan četvrti, samo se serija brejkova završila na tri, odnosno Tijafo nije uspeo da vrati drugi.

Alkaras je lako poveo sa 4:2, a onda još lakše sa 5:3.

Pritisak se podvukao pdo Amerikanca i odjedanput je Španac imao tri vezane meč lopte na riternu.

Spasao je Frensis dve, ali ne i treću – i krenulo je veliko slavlje španskog tinejdžera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: