Nova vest
Tenis

Subota, 10.09.2022.

00:10

Kasper Rud u finalu US opena

Norvežanin Kasper Rud plasirao se u svoje prvo finale na Otvorenom prvenstvu SAD.

Izvor: SS

Autor: SS

Kasper Rud u finalu US opena
Foto: Profimedia

On je u prvom polufinalu bio bolji od Rusa Karena Hačanova rezultatom 3:1 (7:6, 2:6, 7:5, 6:2) posle nešto više od tri sata borbe u Njujorku.

U finalu će čekati boljeg iz duela između Španca Karlosa Alkarasa i Amerikanca Frensisa Tijafoa koji je po programu od 01.00.

Rud je meč praktično prelomio u svoju korist u taj-brejku prvog seta kada su detalji odlučivali ko će steći veliku prednost.

Tu prednost je materjalizovao u drugom setu koji je dobio mnogo lakše, sa dva brejka razlike.

U trećem je Hačanov odlučio da se ne preda tako lako i konstantno je vršio pritisak na servis rivala, a konačno mu ga je oduzeo u 12. gemu, iskoristivši prvu ukazanu set-loptu.

Ipak, kvalitet je ove večeri (ili dana u Njujorku) bio na strani Ruda koji je u četvrtom setu rano stigao do vođstva od dva brejka i to je sačuvao do kraja za plasman u nedeljno finale.

Njemu će to biti drugo grend slem finale u karijeri, ali i drugo u 2022. godini, posle izgubljenog meča za titulu na Rolan Garosa od Rafaela Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve