Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.09.2018.

02:00

Đoković: Kao fudbalski meč, nadao sam se da će Sampras biti ovde

Novak Đoković izjavio je da se nadao da će u publici videti Pita Samprasa kojeg je stigao po broju Grend slem trofeja.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Kao fudbalski meč, nadao sam se da će Sampras biti ovde
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Đoković je osvojio US open pobedom nad Huanom Martinom del Potrom u finalu u tri seta, čime je došao do 14. pehara na najvećim turnirima.

Toliko ima i legendarni Amerikanac, a ispred su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17.

"Nadao sam se da će biti ovde, ali nažalost nije. Pit, volim te, ti si moj idol", rekao je Đoković na ceremoniji dodele pehara.

Novak je pobedu posvetio porodici.

"Uspeo sam zahvaljujući voljenim osobama – deci, supruzi, porodici... Oni su uvek bili tu za mene i pružali mi podršku kada je bilo najteže. Znao sam kroz šta je Huan Martin prolazio kada je imao problema sa povredama, tokom te dve-tri godine. U tim trenucima, kada se ne osećate dobro, pokušavate nešto da naučite i iz toga sam izvukao pouke".

Nije zaboravio ni da pohvali Argentinca koji mu je veliki prijatelj.

"Želim da čestitam Del Potru, on je izvanredan igrač. Prošao je kroz mnogo toga u poslednjih nekoliko godina i zaslužio je ovo. Odavno se videlo da će biti vrhunski igrač".

Za kraj, pohvalio je navijače bez obzira što nisu bili baš prijateljski nastrojeni prema njemu.

"Kao fudbalski meč zbog navijača sa jedne i druge strane. Atmosfera je bila neverovatna, podržavali su i njega i mene, i nikada nisu prelazili granicu dozvoljenog. Svaka čast", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu