Kim Klajsters osvojila US Open!

Belgijanka Kim Klajsters pobedila je Karolinu Vozniacki 7:5, 6:3 i osvojila US Open posle samo mesec dana od povratka na teniske terene.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

05:13

Default images

Klajstersova je do svoje druge gren slem titule došla posle 93 minuta igre protiv 19-godišnje Karoline Vozniacki koja nije uspela da postane prva teniserka sa četiri titule u 2009. godini. Klajstersova se vratila posle dvogodišnje pauze i već na trećem turniru, za koji je dobila vajldkard, došla do titule, i to najveće. Ona će od ponedeljka biti 19. teniserka sveta.

Meč je mnogo bolje otvorila Klajsters koja je već u prvog gemu napravila brejk i došla do 2:0. Međutim, mlada Vozniacki se brzo vratila u meč i sa četiri vezana gema preokrenula na 4:2, ali je iskusnija Klajstersova ponovo preokreunla i dobila pprvi set sa 7:5.

U drugom je Klajstersova mnogo lakše došla do pobede, napravivši jedan brejk ali sasvim dovoljan da savlada nervoznu Karolinu Vozniacki koja je imala manje iznuđenih grešaka od protivnice (21-34) ali i mnogo manje vinera (10-36).

Klajstersova je mnogo bolje koristila svoj servis i sasvim zasluženo došla do druge titule u Njujorku i nagrade od 1,6 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: