Nova vest
Olimpizam

Sreda, 14.07.2021.

15:45

Španski supermen VIDEO

Španski fudbaler Pedri ne odmara ovog leta, nakon naporne klupske sezone igrao je prvo za U21 selekciju Španije, a potom nastupio i na EURO 2020.

Izvor: B92

Autor:B92

Španski supermen VIDEO
Foto: Profimedia

Međutim, on ne pauzira ni posle EP, nego se već priključio olimpijskoj selekciji Španije koja će u Tokiju pokušati da osvoji drugo olimpijsko zlato, prvo još od Barselone 1992.

Osim Pedrija, u olimpijskoj reprezentaciji Španije će iz ekipe koja je eliminisana u polufinalu EP igrati još petorica igrača: golman Unai Simon, defanzivci Erik Garsija i Pau Tores, te krilo Dani Olmo i napadač Mikel Ojarsabal.

Selektor olimpijske selekcije Luis de la Fuente je pri svom izboru bio pod velikim pritiskom španskih klubova, koji su prema zakonu obvezni da dozvole igračima nastup na Olimpijskim igrama, što nije slučaj sa stranim klubovima.

Olimpijska reprezentacija može da ima i trojicu igrača starijih od 23 godine, a De la Fuente se odlučio na dvojicu fudbalera Real Madrida – 24-godišnjeg Danija Sebaljosa i 25-godišnjeg Marka Asensija, te 25-godišnjeg vezistu Real Sosijedada Mikela Merina.

Španija će igrati u Grupi C sa Argentinom, Australijom i Egiptom, po dve selekcije iz svake od četiri grupe će se plasirati u eliminacionu fazu.

Grupa C se ukršta sa Grupom D u kojoj su Brazil, Nemačka, Obala Slonovače i Saudijska Arabija.

Fudbalski turnir na Igrama počinje 21. jula, a finale je 7. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve