Nova vest
Olimpizam 0

24.4.2024.

12:30

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Izvor: Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

OKS

Takođe, održana je i završna konvencija Evropske nedelje sporta, kojoj su prisustvovali predstavnici gradova i opština koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti tokom Evropske nedelje sporta, kao i predstavnici sportskih asocijacija koji su 2023. prvi put zvanično uzeli učešće u ovoj manifestaciji i kao partneri znatno doprineli promociji poruke #BeActive.

"Ponosni smo na činjenicu da iz godine u godinu imamo sve više partnera, što doprinosi da zajedničkim snagama motivišemo naše sugrađane da se bave fizičkom aktivnošću i da budu aktivni. Upravo zahvaljujući našim partnerima iz gradova, opština i sportskih asocijacija i uspevamo u tome. Od 2018. godine pa sve do danas organizovali smo preko 550 događaja sa više od 230.000 učesnika", izjavila je Nataša Janković, menadžerka za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije.

Prezentaciju aktivnosti u prethodnoj kalendarskoj godini u ime Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije održao je predsednik SRF Beograda Miloš Bunić, koji je rukovodio ovim projektom.

OKS

"Tokom 2023. SFRS je u Evropskoj nedelji sporta ogranizovao 69 događa širom Srbije. Imali smo manifestacije u 23 grada u našoj zemlji, od Subotice do Zubinog Potoka i Kosovske MItrovice, svuda smo bili prisutni i aktivni. Ponosni smo na to što je bilo skoro 5500 učesnika na tim događajima", istakao je Miloš Bunić i najavio da će ove godine u septembru tokom Evropske nedelje sporta biti još više manifestacija i učesnika.

U Valjevu su bili predstavnici sportskih organizacija iz gradova i opština partnera, kao i iz sportskih asocijacija, koji su sarađivali sa Olimpijskim komitetom Srbije u Evropskoj nedelji sporta. Milica Đuričić, potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, dodelila je zahvalnice za uloženi rad u prethodnoj godini svim partnerima, a iz Saveza za rekreaciju i fitnes priznanje je dobio Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza.

Istovremeno, najavljeno je da će se tradicija nastaviti i da će broj od 230.000 učesnika tokom prethodnih šest godina u 2024. biti znatno uvećan, pošto je samo prošle godine organizovano više od 220 sportskih događaja u Evropskoj nedelji sporta i u njima je učestvovalo preko 70.000 naših građana.

OKS

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu