Nova vest
Tenis 9

18.3.2024.

19:00

Alkaras dobio dobre vesti iz Majamija – žreb je obavljen FOTO

Organizatori turnira u Majamiju objavili su u ponedeljak žreb.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novaka Đokovića, šestostrukog šampiona, nema, ali su tu ostali pretendenti na titulu.

Pre svih Karlos Alkaras, prvi nosilac, koji na Floridu stiže nakon odbranjene titule u Indijan Velsu, gde je, između ostalih, savladao Danila Medvedeva i Janika Sinera.

Do polufinala neće biti moguć duel sa Rusom i Italijanom, ali hoće sa Sašom Zverevom ili Holgerom Runeom, ako gledamo nosioce.

Karlos će biti slobodan u prvom kolu, dok će mu rival u drugom biti bolji iz duela Aleksandar Vukić – Roberto Karbaljes Baena.

Potencijalni rival u trećoj rundi mu je i naš Dušan Lajović, koji takmičenje počinje od susreta sa Gaelom Monfisom. Ako pobedi, čeka ga Borna Ćorić.

U drugoj polovini žreba su spomenuti Medvedev, koji će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Maks Pursel – Marton Fučovič, dok će Siner odmeriti snage sa boljim iz susreta Pedra Kačina i kvalifikanta.

Ako gledamo "četvrtine" žreba – Alkaras bi mogao na Huberta Hurkača u četvrtfinalu, Medvedev na Ruda, a Siner na Rubljova.

Na turniru učestvuje još jedan srpski teniser – Miomir Kecmanović, koji na startu odmerava snage sa Junčeng Šangom.

Turnir je na programu od 20. do 31. marta, a trofej brani Medvedev, koji je prošle sezone bio bolji od Janika Sinera u finalu.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu