Nova vest
Košarka 35

30.5.2024.

19:39

Partizan razbio Megu za 10 minuta – sa Zvezdom za novi trofej

Košarkaši Partizana savladali su Megu 96:68 u trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa i plasirali se u finale domaćeg prvenstva gde ih čeka Zvezda.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Termini finala su 3, 5. i 8. jun (ukoliko bude bilo potrebe). Igra se na dve pobede, a crno-beli će pokušati da se dokopaju trofeja koji su poslednji put dizali u sezoni 2015/2016.

U majstorici protiv Mege u hali "Aleksandar Nikolić" sve je bilo rešeno nakon deset minuta uraganske košarke Obradovićevog tima, pa i manje.

Partizan je početnu četvrtinu dobio rezultatom 39:9!

Bila je to možda i najbolja četvrtina crno-belih posle dugo vremena, jedna od najboljih ove sezone. Očigledna je bila ogromna želja igrača crno-belih da se iskupe za blamažu u prethodnoj utakmici kada su tanjili nerve svojih navijača rekreativnim pristupom utakmici i dopustili da ih daleko slabiji rival pobedi.

Partizan Mozzart Bet - Mega 96:68

(39:9, 8:22, 23:16, 26:21)  

Partizan: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponitka 2, Kaboklo 16.

Mega: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Iljasoglu 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2, Plavšić, 8 Jović 21, Malovec 3.

Ove večeri za sve se pitao samo jedan tim.

Panter je otvorio utakmicu sa dve vezane trojke (6:0), brzo je stigao do deset poena, Partizan je počeo sa 10:0 i sve što se dalje dešavalo Amerikanci vole da zovu "jednosmerna ulica". Košarkaši Mege su udarili o defanzivni zid Partizana, Đurišić, Plavšić, Jelavić i družina gotovo da nisu "videli koš" od ruku i tela igrača u crnim dresovima.

Starsport

Na drugoj strani terena crno-beli su pogađali kako su hteli: sa poludistance, trojkama, zakucavanjima, iz tranzicije, u kontrama. Prednost je rasla iz minuta u minut, do maksimalnih i pomalo neočekivano ubedljivih za prvu četvrtinu - plus 30 poena.

Druga četvrtina bila je jedina mrlja na današnje izdanje Partizana - taj deo meča prespavali su crno-beli što je donelo nervozu i burne reakcije trenera Obradovića.

Mega je taj deo meča dobila rezultatom 22:8.

Rezultaski, Mega se koliko toliko vratila u meč, to se zaista može konstatovati kada tim sa -30 dođe na -16 međutim čudo se nije desilo u "Pioniru", niti je bilo na vidiku. Igrači Partizana su se potrudili da ne zabrljaju i ovog puta. Anđušić je napadački povukao u drugom poluvremenu, sve vreme sjajno su ga pratili Ledej, Avramović, sporadično Trifunović i razlika je ekspresno otišla preko 20 poena. 

Od sredine treće deonice i momenta kada je Mega ostala bez povređenog Uroša Plavšića, utakmica je više ličila na jači trening, lišena svake takmičarske tenzije, mada je bilo ritma i lepih poteza.

Obradović je obradovao navijače, najviše Aleksu Dimitrijevića, momka kome je najtrofejniji evropski trener dao šansu da debituje za seniore Partizana na dan kada je postao punoletan.

Dimitrijević mu se brzo zahvalio sa 8 poena i skokom za vreme koje je proveo u igri, na oduševljenje navijača.

Za Partizan je u poslednjoj deonici zaigrao još jedan momak koji obećava, Savo Drezgić, ali je obojicu, pa i one iskusnije aktere meča, zasenio Filip Jović (19), definitivno naredna velika stvar Mege.

Ovaj momak je potvrdio raskošan talenat jednom od najboljih partija sezone koju je garnirao sa 21 poenom. Jović je bio i jedini "dvocifreni" u redovima poraženog tima.

I ovog puta sve najvažnije momente sa meča mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport.

Završeno

16:55

Semafor
(39:9, 8:22, 23:16, 26:21)
  PAR   MEG  
  96 : 68  

19:50

Kraj - ubedljiva pobeda Partizana.

Zablistao je u samoj završnici slavljenik Dimitrijević, svoj debitantski meč za seniore crno-belih krunisao je sa osam poena i pobrao aplauze navijača.

Na kraju, rutinska pobeda Partizana 96:68 i plasman u finale Superlige.
 

19:40

39' Partizanova rutina

Tako je izgledao današnji duel crno-belih i Mege, koja praktično nijednog momenta nije bila konkurentna da pomrsi račune evroligašu.

Crno-beli će u finale Superlige i pokušaće da osvoji titulu prvaka Srbije prvi put posle sezone 2015/2016.

Pred sam finiš meča sa Megom Obradovićev tim vodi 94:64.
 

19:36

36' Partizanov debitant blista

Već šest poena za Dimitrijevića, debitanta u ekipi, momka koji sa svojih 211 cm dominira u reketu Mege. Sada se lepo snašao na dodavanje Avramovića, uspeo je da ukroti loptu koaj mu se migoljila, i potom je smesti kroz obruč.

Sjajan je i Megin poletarac Jović na drugoj strani, već 20 poena ovog 19-godišnjaka.

Odavno je rešeno pitanje pobednika ovde, na delu su talentovani momci u oba tabora.
 

19:32

34' Savo Drezgić na terenu

Evo još jednog Partizanovog poletarca, svima znanog. Drezgić se po povratku iz SAD priključio ponovo ekipi Partizana i evo ga da pokaže koliko ume, koliko je napredovao. Obradović ga je ubacio u igru, a Dimitrijević u međuvremenu igra "kao mator".

Novi poeni za debitanta i slavljenika, sa penala, pošto je fauliran pri pokušaju zakucavanja preko Filipsa.
 

19:28

33' Veliki dan za Partizanovog tinejdžera!

Aleksa Dimitrijević (211cm) dobio je priliku da debituje za seniore Partizana na dan kada puni 18 godina - veliki dan za ovog momka.

I odmah po ulasku u igru dobija loptu, iznudio je prekršaj i potom pogodio jedno bacanje, na oduševljenje navijača.

Prvi koš Dimitrijevića u dresu Partizana.

19:26

32' Mega bez Plavšića

Prvi centar gostiju očito neće moći da pomogne ekipi do kraja, povredio se početkom treće četvrtine, izašao i nije se vraćao na teren.

Partizan rutinski završava posao, nove poene su doneli Trifunović i Smailagić - za velikih 75:47.

 

19:23

Sedam poena Trifunovića - bez promašaja
Starsport

19:20

29' Jović igra sam

Momak rođen pre 19 godina u Bjeljini igra sjajno danas, razigrao se u 3/4 u kojoj je dao gro svojih poena, ukupno 15. 

Konačno, evo i trojke za goste, prve na utakmici, pogađa je Jelavić. Trgli su se malo igrači u roze dresovima, ali je prednost na strani Partizana i dalje velika (68:47).
 

19:12

27' Anđušić 2+1

Novi poeni pod faulom za rasoloženog Anđušića, možda i najboljeg igrača Partizaan danas  - njegovih 14 poena. Prethodno je Ledej pogodio trojku. Partizan ponovo u dobrom napadačkom ritmu.

Potom poentira i Avramović, sjajno je utrlao i dobio pas od Ledeja. Barać ponovo zove tajm-aut - Partizan vodi 65:37.
 

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu