Nova vest
Tenis

Subota, 16.09.2023.

21:25

Đoković: Ne volim da gubim

Članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije, Novak Đoković, Nikola Ćaćić i selektor Viktor Troicki, govorili su na konferenciji za medije posle poraza od Češke.

Izvor: MT/DĐ

Autor: MT/DĐ

Đoković: Ne volim da gubim
Foto: Profimedia

Naš tim je izgubio sva tri meča u subotu, ali je zahvaljujući pobedama nad Južnom Korejom i Španijom, ranije obezbedio plasman na završni turnir u Malagi.

"Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želelo sam da igram dubl, to je najbolja vežba za Malagu. Ja nikad ne igram dubl. Hteli smo da pobedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja", rekao je Đoković.

Bilo je dosta španskih navijača na tribinama "La Fontete".

"Nikad nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati, tamo neće biti španskog tima", dodao je Novak.

Jakub Menšik, mlada nada češkog tenisa, u prvom meču dana je savladao Dušana Lajovića.

"Igrao je impresivno. Slavio je protiv Lajovića komforno u dva seta. Napredovao je značajno. Sve je bliže Top 100. Jedan od najvećih prospekata sa 18 godina. Drago mi je što ide u tom pravcu", ističe Novak.

Đoković je ključni poen doneo u petak, kada je pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

"Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Doneo sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovde godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo 10/10", zaključio je Đoković.

Reč je potom "preuzeo" selektor Viktor Troicki, koji se zahvalio Novaku, što je odmah nakon US opena došao da pomogne reprezentaciji.

"Zahvalio bih mu se ponovo što je ovde. Posle naporne sezone, brutalnog US opena je našao snage i volje da dođe ovde i bude uz tim. Ima 36 godina, a i dalje ima volju. Timski je igrač i od kako je počeo da igra Dejvis kup za njega je to specijalno. Čestitao bih timu na kvalifikovanju, nadam se da ovo može biti naša godina", rekao je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu