Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.02.2022.

09:00

Nadal: Nestvaran je osećaj uzeti titulu sa 35 godina

Rafael Nadal je još jednom potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Nestvaran je osećaj uzeti titulu sa 35 godina
Foto: Profimedia

Španski teniser je osvojio titulu u Akapulku po četvrti put u karijeri, a u finalu je bio bolji od Kamerona Norija, 6:4, 6:4.

Ovo je Rafi bila 91. profesionalna titula, a od početka godine ima sjajn skor od 15:0.

Po osvajanju titule u Meksiku, Španac je rekao da Akapulko ima posebno mesto u njegovom srcu.

"Tokom karijere sam imao mnoge turnire na kojima sam ostavio trag, ali ipak imam neverovatna sećanja baš za ovaj grad. Uvek sam ostvarivao veoma dobre rezultate u Akapulku, četiri puta sam osvajao pehar i znam da ću se svega ovoga sećati i kad prestanem da igram tenis. Kada sve prestane, Akapulko će ostati u mom srcu", izjavio je Rafa. I

mao je veoma jaku konkurenciju u proteklih sedam dana.

"Akapulko je turnir na kom je igralo pet od najboljih šest igrača. Bilo je komplikovano, ali sam ipak uzeo trofej. Pre samo par nedelja, sve mi je delovalo nemoguće, zapanjujuće je kako se stvari brzo menjaju, od toga da nisam mogao da treniram do ovog momenta sada", dodao je Rafa.

Priznao je da protiv Britanca, koji igra u odličnoj formi, nije bilo lako.

"Ovo nije bio moj najbolji meč na turniru, daleko od toga, ali gledano sa pozitivne strane dobio sam dva seta protiv jednog od najspremnijih igrača u ovom trenutku. Vodio sam 6:4, 5:2, to znači da mi je nivo tenisa i dalje visok i da mogu da igram sa najboljima. Nori vam ne da da se opustite, morate uvek biti na prstima do kraja meča. Servis mi je funkcionisao, osim malo pred kraj meča, kada sam morao da nađem način da završim sve. Bilo je sve u tome da pobedim i iskoristim greške rivala", kaže Nadal.

Španski teniser je rekao da ga ne brinu godine, jer oseća da fizički još može da se nosi sa mlađima.

"Dobro sam, nisam izgubio set tokom turnira, a prva dava dana nisam bio mnogo na terenu. Fizički sam se osećao veoma dobro bez obzira na veliku vlažnost. Kada sam počinjao da igram, sve mi je bilo novo, čini mi se da pobede sada više cenim nego kada sam imao 18 godina. Nestvaran je osećaj kada osvojite turnir sa 35 godina", zaključio je šampion Australijan opena..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu