Nova vest
Fudbal 1

17.5.2024.

17:32

Barsa jedva namolila Ćavija da ostane – sada ga tera?

Uprava fudbalskog kluba Barselona razmatra mogućnost da otpusti trenera Ćavija Ernandesa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Ćavi je u januaru rekao da će otići iz kluba na kraju sezone, ali ga je predsednik Đoan Laporta ubedio da ostane do isteka ugovora, juna 2025. godine.

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), čini se da su Ćavijeve izjave na nedavnoj konferenciji za novinare naljutile upravu Barselone, koja sada misli da bivši fudbaler tog kluba treba da ode.

Kako se navodi, trener B tima Barselone Rafael Markes glavni je kandidat za novog trenera.

Pre utakmice protiv Almerije u utorak, Ćavi je nagovestio da će biti teško finansijski se takmičiti sa Real Madridom i ostalim klubovima koji su u vrhu evropskog fudbala.

"Mislim da navijači Barse moraju da shvate da je situacija zaista teška, posebno ekonomski, da se takmičimo sa Real Madridom u Španiji i drugima u Evropi. Prilagodićemo se. To ne znači da ne želimo da se borimo za trofeje. Takva je sada situacija u Barseloni. Potrebni su nam stabilnost i vreme", rekao je tada Ćavi.

Real je već osvojio titulu u Primeri i igraće u finalu Lige šampiona, a na leto će dovesti Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena.

Dva kola pre kraja španskog prvenstva Barselona zaostaje 14 bodova za Realom.

Ćavi je preuzeo ekipu u novembru 2021. godine kada je napustio katarski Al Sad i predvodio je Barselonu do titule u prvoj celoj sezoni na klupi 2022/2023.

Ove sezone Barselona je eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona u dvomeču protiv Pari Sen Žermena.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu