Nova vest
Tenis

Sreda, 04.08.2021.

18:10

Nadal: Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer pobede u Njujorku

Rafael Nadal je uoči starta na Siti openu u Vašingtonu pričao o mentalnom aspektu kod vrhunskih sportista.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer pobede u Njujorku
Foto: Profimedia

U poslednje vreme, sve je više sportista koji priznaju da je pritisak na njih ogroman, a neki poput Naomi Osake ili gimnastičarke Simon Bajls, nisu uspeli da sve to izdrže.

Osaka se povukla sa Rolan Garosa, bila je neko vreme daleko od fokusa medija, dok je Bajlsova imala problema ovih dana na Olimpijskim igrama.

Nadal će krajem meseca u Njujorku pokušati da stigne do 21. slema i dodaje da se za taj turnir priprema kao i do sada.

"Iskreno, jednako je važno kao i do sada. Činjenica da smo Novak, Rodžer i ja poravnati sa po 20 grend slem titula ne povećava moju motivaciju, ili pritisak. Moj pristup neće se menjati. Uvek sam isti. Radim sve na svoj način. Ako Rodžer i Novak igraju tamo i pobede, u redu, bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao i boriću se i dalje", rekao je Nadal.

Španac je podržao gimnastičarku Simon Bajls. Rekao je da stopostotno razume njenu odluku da se povuče iz ekipnog finala.

Takođe je priznao da je i sam često imao "blokade".

"Svako se sa tim bori na svoj način. Pod pritiskom smo, jer je takmičenje takvo da vas izlaže stresu. Istovremeno, mi smo srećnici, jer radimo nešto što nam je hobi, što volimo. Najvažnija stvar u životu je biti srećan, to je važnije od svega. Ipak, ponekad osećate i nervozu", dodao je teniser iz Manakora.

Dao je i savete kako se stres može reducirati.

"Jedan način je da stanete na neko vreme i pokušate da se oporavite i odmorite. Drugi je da se trudite i da prihvatite da imate problem. Prihvatite činjenicu da nećete pobediti. Moj pristup je takav da idem polako i postepeno prevazilazim situaciju. Radio sam tako i posle osam meseci sam se osećao mnogo bolje", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d