Nova vest
Tenis

Petak, 23.07.2021.

11:15

"Novak Đoković – kralj anti-tenisa"

Park Mekdogald, novinar "Vašington Posta" i urednik kulturne sekcije "Vašington magazina", napisao je kolumnu o Novaku Đokoviću.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Ona se zove "Poklonite se Novaku Đokoviću, kralju anti-tenisa".

Popularni novinar svoju kolumnu počinje pohvalama na račun Novaka Đokovića, gde ističe kako je osvojio tri Grend slem titule ove godine i kako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom na večnoj listi sa po 20 osvojenih najvećih titula.

Amerikanac navodi da je Đoković uvek vrhunski spreman, mentalno nedodirljiv i da je dominantan na svakoj mogućoj podlozi.

Nabrajao je sve njegove uspehe do sada u karijeri i šta bi još mogao da uradi, pa da ima jak slučaj za najboljeg tenisera u istoriji tenisa.

"On je takođe igrač kog ne vole. Publika ga ne voli i uvek navija protiv njega. I ja sam kriv za to. Đoković je dosadan i navijam protiv njega protiv koga god da igra. Federer je moj omiljeni igrač i najelegantniji ikada. Čak i Nadal, koji je kao mašina, igra lepše od Đokovića. Novak igra anti-tenis, ako se tako može nazvati. Iako je popravio servis i volej i igra sjajno drop-šotove, njegov stil tenisa je defanziva i stil igre je gradio na riternu, smirenosti i konstantnom vraćanju loptice preko mreže. Iako može da napadne, on se fokusira na to da odigra poen više i da natera protivnika da pogreši", piše kolumnista i objašnjava da je mentalna snaga presudna jer ga se protivnici plaše i nekada i sami greše pod pritiskom samo jer igraju protiv njega.

"Kada Federer igra i pobeđuje, to je lepo i tako zamišljamo da izgleda tenis. On pleše po terenu i ulepšava igru. Kada Đoković igra, njegovi protivnici izgledaju kao da se penju na Everest bez boce sa kiseonikom i bez kiseonika uopšte", piše Park i zaključuje:

"Kao ljubitelj tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena. Srećom, tako je u sportu – ne možemo mi da utičemo na to i nije bitno šta su naše želje i koliko želimo da to bude lepo. Šta se desi, desi se i navijači sa tim moraju da se pomire. Đoković je uvek pobeđivao iako su mnogi želeli da vide njegov neuspeh. To je jedna divna priča, koju iskreno nisam želeo da vidim. Ali, tako je".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

416 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d