Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.02.2021.

09:00

"Da Novak nije pogodio sudiju, ishod bi bio isti"

Endi Mari smatra da će mlađa generacija još mnogo morati da radi kako bi se izborila sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/JASON SZENES

Srpski teniser je prošle nedelje razbio Danila Medvedeva u finalu Australijan opena i tako potvrdio dominaciju "velike trojke".

Rus je imao 20 pobeda zaredom, ali pritisak Grend slem finala očigledno je uticao na njega.

"Očekivao sam da će finale biti neizvesnije iskreno, ali takođe znam i koliko je Novak Đoković dobar i motivisan. Video sam da je Medvedev govorio nešto poput toga da je Novak vršio ogroman pritisak, što je tačno, ali ti momci su vrhunski igrači. Tokom čitave karijere su se nosili sa velikim pritiskom, znaju kako da izvedu to na najboljem nivou kada je to važno", rekao je Mari.

Mari veruje da bi Novak, da nije diskvalifikovan sa US opena, osvojio i turnir u Njujorku.

"Drugačije je riternirati ili servirati u Grend slem finalu, nego u četvrt ili polufinalu. Kada naiđete na nekog ko ima 17 ili 19 ili 20 titula, prilično je zastrašujuće. Mlađi momci, po meni, nisu pokazali da su po blizu Novaku, Rodžeru i Rafi. Znamo šta se desilo na US openu, Tim je očigledno uradio ono što je bilo do njega da bi pobedio, ali da Novak nije lopticom pogodio linijskog sudiju, mislim da bi ishod bio isti (Novak bi osvojio US open prim. aut)", dodao je on.

Mari je govorio i o Kirjosu, odnosno o odnosu kontroverznog Australijanca prema Novaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d