Nova vest
Tenis

Subota, 16.05.2020.

18:44

"Šokantno je šta su uradili, od ovoga nije moglo gore – zaradiće više nego Federer"

Američki teniser Rajli Opelka kritikovao je Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP) zbog ponašanja tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Opelka se osvrnuo na predlog koji je predstavio predsednik Saveta igrača Novak Đoković, prema kojem bi bolje rangirani igrači trebalo da pomognu slabije rangiranim.

"To je sto posto tačno. Igrači nikada ne bi trebalo da plaćaju drugim igračima. Ali, gledajući haos u kojem se nalazimo, to izgleda kao da je potrebno, deluje kao da je jedina nada, tako da donekle podržavam tu akciju. Mislim da postoji mnogo momaka koji su 115. u svetu i i dalje plaćaju trenera i fizioterapeuta, pokušavaju da se profesionalno ponašaju i koji, u stvari, najviše pate", izjavio je Opelka za "Racquet magazine", pa pojasnio svoj stav:

"Mislim da ne bi trebalo plaćati igraču koji je 650. ili 700. na svetu. Ne mislim da ovime nekome iskažem nepoštovanje, ali dati njima ček na 10.000 dolara... Igrači koji su ispod 500. mesta na svetu u stvari štede novac u ovim trenucima. Oni stvarno štede novac time što ne igraju. Mislim da bi trebalo zaštiti igrače od 100. do 400. mesta, da bi to trebalo da bude prioritet. Mislim da ni čelnici ATP ne bi smeli da od igrača traže da plate drugim igračima, kada oni nisu sebi smanjili platu, a mi igrači smo je smanjili 100 odsto. To je potpuno pogrešno. Šokantno je da se o tome više ne priča. Članovi PGA, WTA, ITF i USTA su momentalno smanjili sebi plate".

Visoki Amerikanac nije zadovoljan načinom na koji je ATP pomogao teniserima kojima je pomoć bila potrebna.

"Mislim da ATP nije mogao gore da se ponese u ovoj situaciji. Ostavljeni smo potpuno u mraku, ne znamo ni šta se dešava. A čelnici nisu smanjili svoje plate. Znate, čelnici WTA su smanjili svoje plate, igračice su dobile nagradni fond ekvivalentan prvoj rundi sa Indijan Velsa...", rekao je Opelka.

Indijan Vels je prvi turnir koji je bio otkazan, a to se desilo neposredno pred njegov početak.

"Iznajmio sam veoma skupu kuću na dve nedelje tamo. Tu sam izgubio mnogo novca. Ne izgleda dobro kada će čelnici ATP zaraditi više novca nego što će Rodžer Federer od nagradnih fondova. I nije mi jasno koji je razlog toga. Ostavili su nas bez informacija potpuno tako da ni ne znamo šta trenutno rade",
dodao je Opelka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu