Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.11.2019.

11:41

"Rafa je mogao da kaže da je gotovo na 5:1, ali Rafa to nikada ne radi"

Ruski teniser Danil Medvedev je istakao da mora da radi na svojoj mentalnoj stabilnosti.

Izvor: SV

Autor: SV

(Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

On je u drugom kolu grupnog takmičenja na Završnom turniru u Londonu poražen od Rafaela Nadala, iako je u trećem setu imao prednost od 5:1 i meč loptu.

"Ja samo moram da završim ovakve mečeve. Verovatno moram da radim na mentalnoj stabilnosti kako bih bio bolji. To nije bio slučaj ovoga puta. Ima mnogo stvari koje nisu dobre kada je u pitanju moj mentalitet na terenu, moj stav... Nadam se da mi se ovo neće ponoviti, ali se nikad ne zna. Daću sve od sebe da se ovo ne dogodi", rekao je Medvedev.

On je imao meč poen u trećem setu, ali je propustio tu priliku.

"Rekao sam, u redu, izgubio sam meč i ne mogu da se vratim nazad. Nadam se da mi se ovo neće ponoviti, ali to je ipak tenis. Rafa se borio, mogao je da kaže na 5:1 da je gotovo i da mi pokloni taj poen, ali znamo da Rafa to ne bi uradio"
, istakao je Medvedev.

On je naveo i da je mnogo razmišljao o stvarima van terena.

"Moji roditelji nisu dobili britansku vizu. Rusi imaju problem sa tim. Ja sam imao problem, moja supruga, sada i roditelji. Ne znam šta su pravila, ne znamo ni odgovore, moramo da čekamo. Fokusiran sam na igru, ali sam tužan što oni nisu ovde. Više zbog njih, verujem da su želeli da me vide uživo",
istakao je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve