Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.11.2019.

21:55

Zverev igrao u transu i "srušio" Nadala!

Nemački teniser Aleksandar Zverev savladao je Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4) u prvom kolu grupe "Andre Agasi" na Završnom Mastersu u Londonu.

Izvor: MT

Autor: MT

Zverev igrao u transu i
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Zverev je odigrao fenomenalan meč, možda i najbolji u sezoni i za sat i 25 minuta igre nadigrao "Bika sa Majorke".

Podatak da Nadal nije imao nijednu brejk loptu na meču dovoljno govori kakvu je partiju pružio Španac.

Sedmom teniseru sveta sve je polazilo za rukom, posebno dobro su ga služili forhend i servis, a duel je završio sa 20 vinera, odnosno 11 as udaraca.

Sa druge strane, prvi igrač sveta, koji je u London došao sa blagom povredom, dosta se mučio, naročito sa početnim udarcem, a u više navrata protivnikom ritern je išao većom brzinom od njegovog servisa.

Nadal je imao znatno većih broj neiznuđenih grešaka nego vinera (19-12), a od samog starta meča videlo se da ovo neće biti najbolje veče za njega.

Nakon prva četiri gema bez brejka, usledio je blickrig Nemca. Dva puta je oduzeo servis favorizovanom protivniku i rutinski osvojio prvi set sa 6:2.

Zverev nije želeo da povuče "kočnicu" i u istom ritmu je nastavio da "melje" Nadala u drugom setu, napravio brejk koji je uspeo da sačuva sve do kraja meča.

Nadal je pokušavao da se vrati, ali sve što je uspevao da uradi bilo je da u nekoliko navrata dođe do 30:30 na servis Zvereva, tako da će šansu za prvi trijumf morati da potraži u sredu.

Zvanični raspored još uvek nije izašao, a pretpostavlja se da će snage u 2. kolu odmeriti Nadal i Medvedev, odnosno Cicipas i Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d