Nova vest
Tenis

Subota, 17.08.2019.

23:45

Đoković bez finala Sinsinatija – Medvedev servirao kao u transu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je poražen od Danila Medvedeva u tri seta – 3:6, 6:3, 6:3.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković bez finala Sinsinatija – Medvedev servirao kao u transu
Tanjug/ AP Photo/John Minchillo

Najbolji teniser sveta neće igrati u jubilarnom pedesetom Masters finalu, a ruski teniser će u borbi za titulu igrati protiv Davida Gofana, koji je savladao Rišara Gaskea.

Đoković, koji je osetio zatezanje u laktu u četvrtfinalu, ovoga puta nije imao problema s rukom, sve je funkcionisalo dobro, međutim Medvedev je odigrao sjajan meč.

Srpski teniser sigurno je otvorio duel, udarci su mu bili oštri i precizni i Medvedev nije imao nikakvu šansu na njegovom servisu.

Novak je čekao priliku i dočekao ju je u šestom gemu. Aktuelni šampion Sinsinatija sve je vraćao, Rus je popustio i došao je do brejka.

Potom je bez izgubljenog poena potvrdio oduzeti servis i došao na korak do prvog seta. Nije imao problema u narednom servis gemu i za 35 minuta dobija prvi set.

Tokom drugog seta srpski teniser je pravio pritisak u gotovo svakom servis gemu Rusa, imao je i brejk loptu u petom gemu, ali je Medvedev odličnim servisima uspeo da se izvuče.

Kako to biva, Đokoviću je samo na trenutak pala koncentracija u završnici drugog seta, osmi teniser sveta je to iskoristio i napravio brejk.

Lako ga je potvrdio i rezultatom 6:3 dolazi do izjednačenja.

Ono najbolje za Rusa tek je sledilo. Početkom trećeg seta Đokovića je ponovo imao pomračenje, Medvedev je to iskoristio i od tog trenutka krenuo da servira "ludački". Nije važno da li je u pitanju bio prvi ili drugi servis, Danil je lopticu udarao najsnažnije i ulazilo mu je.

Servis ga je neverovatno služio, drugi pokušaji su mu išli i preko 200 kilometara na čas, što je apsurdno. Novak u takvom rasporedu snaga nije mogao mnogo, nego je samo pružio ruku boljem (na ovom meču) i čestitao mu.

Veliko finale između Medvedeva i Gofana igra se u nedelju od 22.00.

Srpski teniser izgubio je nešto više od 600 bodova i na novoj ATP listi Rafael Nadal smanjiće zaostatak.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

318 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d