Nova vest
Tenis

Subota, 08.12.2018.

11:55

Đoković dovodi Vavrinku u Sofiju, Dimitrov neće na "privatni turnir"

Bugarski teniser Grigor Dimitrov odbio je poziv da nastupi na ATP turniru serije 250 u Sofiji jer je to "privatni turnir".

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković dovodi Vavrinku u Sofiju, Dimitrov neće na
Foto: Getty Images

Dimitrov je osvojio Sofija Open 2017, a nakon imenovanja Gorana Đokovića, strica našeg tenisera Novaka, za novog direktora turnira, za 2019. su već dogovoreni nastupi zvučnih imena poput Stanislava Vavrinke, Karena Hačanova, Stefanosa Cicipasa, Fernanda Verdaska, Gaela Monfisa, Roberta Bautiste Aguta.

Najbolji bugarski teniser smatra da Sofija Open nije unapredio nivo tenisa u Bugarskoj u poslednjih nekoliko godina, on se zalaže za Fjučerse i Čelendžere kako bi igralo više Bugara.

"Odlučio sam da igram u Rotedramu i Akapulku. Znam da su mnogi razočarani, ali ne vidim zašto vrše pritisak na mene da igram na privatnom turniru. Videće me opet, ali zašto moramo da imamo privatni turnir kada možemo više od toga. Zašto ne bismo imali više Fjučersa i Čelendžersa u Bugarskoj i dali šansu ne samo ATP nego i našim bugarskim teniserima da igraju? Ako je potrebna pomoć, pomoći ćemo na pravi način", rekao je Dimitrov.

Četvrto izdanje Sofija Opena na programu je 3-10. februara 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve