Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.08.2018.

22:00

Istorija – Đoković pobedom nad Federerom do "Golden Mastersa"!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, ispisao je istoriju u Sinsinatiju, pošto je osvajanjem titule postao vlasnik svih devet Mastersa iz serije 1.000.

Izvor: PT

Autor: PT

Istorija – Đoković pobedom nad Federerom do
Tanjug/ AP Photo/John Minchillo

Đoković je u velikom finalu Sinsinatija savladao Rodžera Federera u dva seta – 6:4, 6:4. Ovo je bio njihov 46. duel i Novak sada vodi sa 24-22.

Novak je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da dođe do Golden Mastersa, odnosno došao je do uspeha koji niko nije uspeo da ostvari od kada je ATP 1990. godine uspostavio važeći sistem.

Srpski igrač odlično je otvorio meč i već u prvom gemu zapretio je na servis Švajcarca. Đoković nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte, međutim videlo se da je ušao veoma koncentrisan u ovo finale.

Novak je lagano dobio svoj prvi gem, a onda su u narednim obojica čuvali servise. Ključni momenat desio se u sedmom gemu kada je nekada najbolji igrač sveta napravio brejk.

Đoković je izgledao kao neprobojni zid i svojom prepoznatljivom igrom uspeo je da oduzme servis gem Švajcarcu. Novak je potom lako potvrdio brejk za 5:3.

Federer nije dopustio našem teniseru da mu oduzme ponovo servis i sigurnom igrom smanjio je na 5:4. U gemu kojem je servirao za prvi set Đoković je pokazao neustrašivost i odličnom igrom poveo sa 1-0.

Drugi set srpski teniser nije dobro krenuo, pošto je Švajcarac odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Novak je odmah eksprseno uzvratio i smanjio na 2:1. Đoković je potom izjednačio, a onda ponovo sedmom gemu napravio brejk.

Novak je uspešno držao servis i na kraju došao do pobede nad Federerom i neverovatnog uspeha.

II set:

KRAJ Đoković drugi set dobija sa 6:4 i dolazi do Golden Mastersa! Srpski teniser ispisao je istoriju i sada ima svih devet Mastersa u svojoj kolekciji.

5:3 Novak je duplom otvorio gem, ali je onda sjajnim servisima došao do dve gem lopte, 40:15. Greškom iz forhenda daje šansu Federeru, ali je onda Švajcarac poklonio poen našem igraču.

4:3 IDEEEEEEMO! Ponovo je Federer popustio, a Đoković fenomenalnim pasing-šotom došao brejka! Sjajna igra našeg igrača, izgledalo je da je gem izgubljen jer je Rodžer imao 40:0, ali je onda Novak iskoristio šanse i došao do brejka.

3:3 Kod rezultat 15:15 videli smo prvi put na meču burnu reakciju Federera. Mreža je zaustavila njegov forhend, nakon čega se poprilično iznervirao. Dobar gem za Đokovića, koji je stabilizovao igru u odnosu na početak meča.

2:3 Rodžer nije dopustio Novaku da bude opasan u ovom gemu. Švajcarac je dobro igrao u polju i relativno lako je ponovo minimalno poveo.

2:2 Iako je upozoren na početku gema da ćemo narednom prilikom oduzeti poen zbog "odugovlačenja", Novak je odservirao odlično i došao do izjednačenja.

1:2 Ribrejk! Neočekivano je i Rodžer odigrao slabo u ovom gemu. Đoković je sve vraćao, ali je na kraju do ribrejka došao zahvaljujući greškama drugog tenisera sveta. Fantastičan odgovor našeg igrača.

0:2 Imao je Đoković dve gem lopte, 40:15, međutim onda je pao u igri, Federer je to iskoristio i došao do izjednačenja. Srpski teniser potom je poklonio dva poena Švajcarcu koji dolazi do svog prvog brejka.

0:1 Pretio je Novak u ovom gemu, pošto je osvojio prva dva poena, 0:30, a potom je došao i do izjednačenja na Rodžerov servis, 40:40. Federer dobrim servisima dobija naredna dva poena i gem.

I set

6:4 Korak od istorije! Đoković je izgubio prvi poen u ovom gemu, međutim srpski teniser dobrom igrom osvaja četiri poena zaredom i dolazi do prvog seta.

5:4 Federer dobrom igrom smanjuje rezultat i sada se nada da će imati priliku da oduzme servis našem igraču. Đoković servira za set.

5:3 Nole, Nole, Nole ori se tribinama. Đoković je čak tri asa odservirao u ovom gemu u kojem je potvrdio brejk. Sjajna igra našeg igrača.

4:3 Fantastična igra srpskog teniser u polju. Novak je sjajno vraćao "bombe" Federera i na kraju mu oduzeo servis. Rodžer je kod izjednačenja odservirao duplu servis grešku, a onda je Novak sjajnom defanzivnom igrom uspeo da iskoristi šansu i oduzme servis Švajcarcu.

3:3 Igrači su sigurni na svojim servisima. Đoković sa nulom dobija šesti gem. Igra srpski teniser veoma precizno i za sada nije dozvolio Švajcarcu niti jednu brejk loptu.

2:3 Drugi teniser sveta ponovo veoma sigurnom igrom dolazi do gema. Rodžer nije prepustio Novaku niti jedan poen i tako je ponovo došao do minimalnog vođstva.

2:2 Imao je manjih problema Đoković u ovom servis gemu, pošto je Rodžer došao do 30:30. Oba poena Švajcarac je dobio nakon Novakovih neiznuđenih grešaka. Ipak, pogrešio je i Federer, a potom je Novak dobro odservirao za izjednačenje.

1:2 Federer dobija gem bez izgubljenog poena. Za razliku od prvog gema, sada je delovao veoma ubedljivo i naš igrač nije imao šansu za brejk.

1:1 Suprotno Rodžeru, Novak veoma lako dobija prvi servis gem. Srpski teniser nije dopustio Švajcarcu niti jedan poen.

0:1 Dve brejk lopt propustio je Novak. Brzo je Federer došao do 30:0, međutim onda je nekontrolisano izbacio dva forhend u aut za 30:30. Videli smo sjajnu razmenu u narednom poenu, na kraju koje je slavio Novak za prvu brejk loptu na meču, 30:40. Sa dobra dva servisa Švajcarac ju je spasao i došao do prednosti, A:40. Rodžer ponovo popušta i guba dva poena na svoj servis za novu brejk loptu, 40:A. Ipak, novim asom Rodžer spasava i drugu brejk loptu i potom dolazi do uvodnog gema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1063 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d