Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.07.2018.

08:27

"Rodžer i Rafa su dominirali samo jer je Novak bio odsutan"

Tod Martin, nekadašnji četvrti igrač sveta, kaže da su Rodžer Federer i Rafael Nadal dominirali svetskim tenisom samo jer je Novak Đoković bio odsutan sa Tura.

Izvor:

Autor:

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

"Pre svega, jako je lepo videti da se Novak vratio. Smatram da je njegova dominacija, kada je sa njegovim zdravljem sve u redu, prosto spektakularna. Po meni, on je najtalentovaniji igrač na svetu", rekao je Martin.

Nekadašnji američki teniser, koji je svojevremeno bio deo stručnog štaba našeg tima, u ne baš uspešnoj epizodi korigovanja Novakovog servisa, podseća sve da je upravo srpski šampion igrač jedini od spomenutog trojca uspeo da osvoji sva četiri Grend Slema u nizu.

"Naravno, Rodžer i Rafa su imali nekoliko neverovatnih godina, ali sve to događalo se u trenutku kada je Novak bio sprečen da bude deo Tura, momka koji je nedugo pre toga osvojio sva četiri Grend Slema u nizu, tako da...", ističe Amerikanac.

Đoković se i definitivno vratio na veliku scenu osvojivši svoj četvrti Vimbldon, odnosno ukupno 13. Slem karijere, i vratio se među deset najboljih igrača planete, a sada ga očekuje Masters u Montrealu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve