Nova vest
Tenis

Subota, 29.04.2017.

17:03

Bedene zaustavio Đerea na putu do prvog finala

Britanski teniser Aljaš Bedene pobedio je Lasla Đerea u polufinalnom okršaju turnira u Budimpešti sa 2-0 u setovima (6:2, 6:4)

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Bedene zaustavio Đerea na putu do prvog finala
Getty images

Đere neće biti u prilici da osvoji titulu u glavnom gradu Mađarske, u kome je do polufinala pobedio i nekadašnje top 20 igrače, Viktora Troickog i Fernanda Verdaska.

Teniser iz Srbije je bio lošiji u realizaciji prvog servisa iz koga je osvojio svega 55% poena. Njegov protivnik je svoje servise koristio maksimalno i sa 84% osvojenih poena bio znatno ubedljiviji. Britancu je bolje išao i ritern.

Bedene je protiv Đerea došao do 16 uzastopne pobede, a u poslednja 24 meča, pobeđivao je 23 puta. Dvadesetsedmogodišnji britanski teniser će se boriti za prvu ATP titulu protiv boljeg iz duela Paola Lorencija i Lukasa Puja.

Laslo Đere je do polufinala turnira došao kroz kvalifikacije. Njegov protivnik zahvaljujući skorašnjim pobedama ima priliku da "preskoči" Edmunda i Evansa i postane drugi reket Velike Britanije iza Endija Marija.

Da bi to ostvario, u nedeljnom finalu mora da pobedi i osvoji titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu