Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.11.2014.

17:34

Zimonjić: Janku neće biti lako

Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je za B92 da se Janko Tipsarević nalazi u neugodnoj situaciji dok pokušava da se vrati posle povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poslednji put Tipsarević je igrao pre nešto više od godinu dana.

“Mora da bude strpljiv, da se polako vraća na treninzima, onda na mečevima i zatim na turnirima. Nezgodno je, dugo je bio odustan i neće biti lako“, kaže Zimonjić.

Od naše saradnice Ane Mitrić

“Nadam se da ćemo mu mi svi pomoći i možda mu Dejvis kup može poslužiti kao motivacija“, dodao je Zimonjić.

Janko će imati i ’zaštićeni rang’, a i primer brzog uspona Troickog mogao bi da mu posluži kao primer.

“Zasigurno hoće. Kada je reč o Viktoru, nadam se da će nastaviti da napreduje i da ćemo ga uskoro videti u Top 50“.

Novak Đoković, povratak Tipsarevića, sjajni rezultati Troickog, uz nove igrače u Top 100 poput Lajovića i Krajinovića, čine Srbiju rivalom za poštovanje u Dejvis kupu.

“Biće neverovatno. Ne znam još koliko mogu da igram na zaista visokom nivou, ali ako svi budemo zdravi i Novak bude deo tima, imamo ogromnu šansu da uradimo nešto u Dejvis kupu. Već smo to dokazali. Prošle sezone nismo imali sreće jer nismo bili zdravi u istom delu sezone, ali nadam se da ćemo sledeće igrati“, kaže Zimonjić.

Zimonjić je zajedno sa Nestorom eliminisan sa Mastersa, a sledeće sezone ponovo će igrati sa Mikaelom Ljodrom.

“Dobro se slažemo i na terenu i van njega. Imamo sličan smisao za humor i u dobrim smo odnosima za prijateljima onog drugog. Zaista se radujem sledećoj sezoni. Poćečemo u Dohi, a mislim da nam neće biti potrebno mnogo vremena za navikavanje jer smo već igrali zajedno. Sada ćemo, za razliku od prošlog puta, moći više da treniramo zajedno, da igramo i trening mečeve, imaćemo više vremena jer on više ne igra singl. Posle Dohe, idemo u Sidnej, a onda u Melburn“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve