Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

16:20

Živojinović se obratio javnosti

Kandidat za funkciju predsednik TSS Slobodan Živojinović izdao je saopštenje za javnost uoči Skupštine Saveza.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Živojinović se obratio javnosti kako bi objasnio sve detalje vezane za njegov program.

On se osvrnuo i na medijske napade na njega prethodnih nedelja, te ukazao na podršku koju ima od klubova i kandidate za Upravni odbor.

"Poslednjih mesec dana, u svojstvu kandidata za funkciju Predsednika TSS, na način kako predviđa Pravilnik, ali i kako nalaže najosnovniji kriterijum lepog ponašanja, opredelio sam se da vodim pozitivnu kampanju usmerenu pre svega na to da teniskim klubovima i brojnim
igračima svih uzrasta približim moj program sa kojim nameravam da unapredim tenis u Srbiji u narednom četvorogodišnjem ciklusu. U toj nameri, i želji da posetim većinu teniskih klubova širom Srbije, da obrazložim moju kandidaturu i pojasnim sve detalje vezane za program, takođe i da čujem mišljenje sportskih radnika da se u neposrednom kontaktu upoznam sa problemima sa kojima se klubovi širom zemlje suočavaju, izostala je ona druga vrsta aktivnosti koju su od mene, javnost, a pre svega štampa, tražili i očekivali.

To je činjenica da svo ovo vreme nisam želeo da se u medijima pojavi ni jedan od mojih odgovora na besmislene, zlonamerne i činjenično neutemljene komentare koje su objavljivane u medijima na moj račun.

Koliko je bilo besmislenosti u brojnim izjavama koje smo svi mogli da čujemo i vidimo poslednjih nedelja, a koliko one nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa stvarnošću, pokazaće današnja Skupština, gde će delegati i predstavnici svih klubova iz zemlje reći šta imaju da kažu, tamo gde to ima i svoju specifičnu težinu, pa će konačno i mediji moći da prenesu ono što je zapravo istina i stvarnost srpskog tenisa.

Pažljiviji čitalac će se brzo dosetiti da sam ja bio meta svih ovih nedelja, a kada su konačno shvatili svi ti dobronamernici našeg tenisa da ja i dalje uživam mnogo veće poštovanje u klubovima širom zemlje nego što oni mogu i da zamisle, a još manje da ga zasluže, i da imam
unapred zajedno sa mojim programom mnogo više glasova nego što je potrebno i za prostu većinu, sada su krenuli komentari da Skupština nije legitimna.

Interesantno, ona još nije ni održana, a već je nelegitimna!? A još tužnije od svega je da do dana današnjeg ne postoji kandidat kojeg žele da mi suprotstave. Zar toliko vređaju inteliganciju kako predstavnika klubova koji glasaju tako i celokupne teniske i sportske javnosti. Zar očekuju da
je dovoljno da na samoj Skupštini predlože nekog, a delegati brže bolje dignu ruke u vis.

Svi komentari o navodnoj nelegitimnosti i nelegalnosti Izborne skupštine apsolutno su neosnovani, jer je sednica Skupštine zakazana u skladu sa odredbama Statuta, a njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova.

Do danas, moju kandidaturu je potpisom i pečatom podržalo 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što pretstavlja apsolutnu većinu od ukupnog broja glasova u Skupštini.

Kvalitet mog program i ideje razvoja tenisa u naredne četiri godine, prepoznali su i visoki poslovni krugovi u Srbiji, čije će učešće u radu TSS biti od nemerljivog značaja. Zajedno sa gospodinom Toplicom Spasojevićem, koga ću predložiti kao kandidata za Predsednika Upravnog odbora TSS, okupio sam snažan tim privrednika koji će svojim iskustvom i umećem uspešno voditi TSS u naredne četiri godine. Između ostalih, učešće u radu novog UO bi trebali da uzmu i: Slobodan Vučićević (N.C.A Investment), Slobodan Petrović (Salford), Slavko Carić (ERSTE Banka), Đorđo Antelj (GEMAX), Dragan Lazarević (EKI Investment), Branislav Stojaković (Eurosalon), Srđan Muškatirović, Vladimir Mrvić (Capital Consulting)..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve