Nova vest
Tenis

Petak, 01.05.2009.

21:19

SO: Novak slobodan, žreb težak

Najbolji srpski teniser Novak Djoković slobodan je na startu prvog ATP-turnira u našoj zemlji "Srbija Open", koji se održava od 2. do 10. maja u Beogradu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča izmedju Janka Tipsarevića i Argentinca Serhija Rojtmana, odlučeno je žrebom u beogradskom hotelu "Holidej In".

Na putu ka finalu, treći reket sveta mogao bi da se sretne sa još jednim srpskim igračem, Viktorom Troickim, koji u prvom kolu igra sa Amerikancem Semom Kverijem. U prvoj četvrtini žreba je i četvrti domaći teniser Filip Krajinović, koji će startovati protiv Španca Marsela Granoljersa.

Potencijalni protivnik Djokovića u polufinalu je 37. na ATP-listi najboljih igrača sveta Italijan Andreas Sepi, dok bi se za prvi trofej "Srbija Opena", Djoković najverovatnije borio protiv drugog nosioca Hrvata Ive Karlovića, ili protiv trećeg "kosturaša" Rusa Igora Andrejeva. Peti predstavnik Srbije Arsenije Zlatanović igraće na startu protiv kvalifikanta, a u drugom kolu ga čeka Andrejev. Drugi reket Srbije Troicki ocenio je žreb "prilično teškim".

"Drago mi je što ovako veliki turnir igram u svom gradu, nedaleko od kuće. Žreb je, istina, mogao da bude i bolji, jer smo sva četvrica iz Srbije u prvoj četvrtini," rekao je Troicki. Krajinović je takodje izjavio da mu je žreb prilično težak.

"Biće teško protiv Granoljersa, a u nastavku takmičenja čekaju me još teži protivnici," istakao je Krajinović. Debitant na ATP-turniru Zlatanović poručio je da će se potruditi da "opravda očekivanja".

Parovi prvog kola:
(1) Novak Djoković (Srbija) - slobodan
Janko Tipsarević (Srbija) - Serhio Rojtman (Argentina)
Filip Krajinović (Srbija) - Marsel Granoljers (Španija)
Sem Kveri (SAD) - (5) Viktor Troicki (Srbija)
(4) Andreas Sepi (Italija) - slobodan
Vejn Odesnik (SAD) - Leonardo Majer (Argentina)
Markos Danijel (Brazil) - Giljermo Kanjas (Argentina)
kvalifikant - (6) Ivan Ljubičić (Hrvatska)
(8) Kristof Rohus (Belgija) - Nikola Devilde (Francuska)
Kristof Vligen (Belgija) - kvalifikant
kvalifikant - Arsenije Zlatanović (Srbija)
(3) Igor Andrejev (Rusija) - slobodan
(7) Arno Klemon (Francuska) - Stiv Darcis (Belgija)
kvalifikant - Markos Bagdatis (Kipar)
Brijan Dabul (Argetnina) - Nikolas Masu (Čile)
(2) Ivo Karlović (Hrvatska) - slobodan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve