Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

12:15

AO: I Tipsarević u drugom kolu

Janko Tipsarević plasirao se u drugu rundu Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Špancem Oskarom Ernandesom sa 3:2, po setovima 4:6, 6:1, 6:3, 4:6, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je tako, posle velike borbe sa 67. igračem sveta, postao peti srpski teniser posle Ane Ivanović, Jelene Janković, Novaka Đokovića i Viktora Troickog koji je obezbedio plasman u drugo kolo Australijan Opena. Tipsarevićev protivnik u drugom kolu biće 20-godišnji hrvatski teniser Marin Čilić.

Prvi set je odlučen u trećem gemu, kada je Ernandes napravio jedini brejk u tom delu igre.

U drugom setu Tipsarević je znatno popravio igru i iskoristio obe prilike za brejk, posle čega je izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu srpski teniser imao je čak osam prilika da napravi brejk, a uspeo je da iskoristi dve i povede sa 2:1.

Četvrti set ponovo je pripao Ernandesu. Španac je prvi, od ukupno dva brejka napravio u trećem gemu, ali je naš teniser izjednačio na 4:4. Svoj drugi brejk Ernandes osvaja u devetom gemu, a odmah zatim na svoj servis dolazi do izjednačenja u setovima 2:2. Španac je u četvrtom setu imao ukupno 10 prilika za brejk.

Tipsarević je u peti set ušao još sigurnije. Srpski teniser je odlučujući set dobio bez izgubljenog gema. Tipsarević je upešno odbranio sve četiri brejk prilike koje je Španac imao, tri u trećem i jednu u petom gemu, istovremeno iskoristivši tri od četiri brejk lopte.

Protivnik Tipsareviću u drugom kolu biće 19. nosilac Marin Čilić iz Hrvatske.

Čilić je savladao 108. tenisera sveta, Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:3).

Tipsarević je početkom januara poražen od Čilića u četvrtfinalu turnira u Čenaju, koji je kasnije pripao hrvatskom teniseru.

"Više volim da igram na velikim terenima. Dobro je i što ih se ne plašim, kao što se ne plašim ni velikih tenisera. Ne plašim se da ih pobedim na velikim terenima. Znam da na tvrdoj podlozi mogu da pobedim svakoga na svetu, ako budem bio koncetrisan tokom celog meča", istakao je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve