Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.02.2022.

11:05

Borg: Za Novaka je najbolje da igra, još može mnogo da osvoji

Bjern Borg, osvajač 11 grend slem titula, nedavno je pričao o članovima velike trojke svetskog tenisa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Borg: Za Novaka je najbolje da igra, još može mnogo da osvoji
Foto: Profimedia

Šveđanin, petostruki šampiona Vimbldona, u razgovoru za "Marku" je dao odgovor na brojna aktuelna pitanja svetskog tenisa.

Borg, koji je selektor Tima Evropa na Lejver kupu, priznao je da mu je želja da jednog dana okupi veliku trojku na ovom takmičenju.

Na narednom izdanju u septembru igraće Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali ne i Novak Đoković.

"Naravno da mi je velika želja da tamo dovedem najbolju trojicu u istoriji tenisa. To bi bilo nešto neverovatno, ali ne znam da li će se tako nešto dogoditi", priznao je Borg.

On nije želeo da odgovori na pitanje ko je od njih trojice najveći, takozvani GOAT.

"Većinu mečeva iz Australije pratio sam kod kuće u Stokholmu. Najbolja vest za Nadala je što mu se vratila pokretljivost od ranije. Kada sam ga gledao prošle godine na Rolan Garosu, nije se tako kretao i to može da bude jedan od razloga što je izgubio od Đokovića. Ono što ne znam je to da li je bio povređen. U Australiji sam video pravog Rafu. Ono što mogu da kažem je da je favorit da osvoji i Rolan Garos".

Novak Đoković je odbio da se vakciniše, mnogi smatraju da je time ugrozio nastavak karijere.

"Ne znam šta će se dogoditi, ali za tenis je najbolje da Novak igra. On je jedan od top tri sa Nadalom i Federerom. Mora da bude deo najvećih turnira i igra ih. Mislim da ima još mnogo tenisa da nam ponudi i osvoji još velikih turnira. Nadam se samo da će doneti pravu odluku", dodao je Borg.

Nije uveren da će Federer više ikad podići grend slem pehar.

"Rodžer će uvek biti jedan od favorita pre turnira, ali slemovi traju dve nedelje i vidim da je to komplikovano za njega".

Danil Medvedev će od ponedeljka i zvanično postati najbolji teniser sveta. Borga su pitali hoće li on biti dostojna zamena Đokoviću na vrhu ATP liste.

"Zbog načina na koji igra i zato što je radnik i želi da bude najbolji, verujem da će Medvedev biti pristojan broj jedan", zaključio je legendarni Šveđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu