Nova vest
Fudbal 0

23.5.2024.

15:45

Atalantinog Kolašinca inspirisao Šalke

Bosanskohercegovački fudbaler Sead Kolašinac osvojio je prvi veliki trofej u karijeri.

Izvor: Klix.ba

Profimedia/IMAGO

Kolašinac je sa italijanskom Atalantom osvojio Ligu Evrope, impresivnom pobedom nad šampionom Nemačke Bajerom iz Leverkuzena sa 3:0 u Dablinu.

Tridesetogodišnji bek je nakon utakmice iznenadio nemačkog novinara pitanjem koje je postavio.

Popularni Seo je odigrao izvanredno prvo poluvreme, ali je već na startu drugog dela morao da napusti teren zbog povrede.

Ipak, Atalanta je nadmoćno slavila i Kolašinac se oktirio prvim evro trofejom u karijeri.

Nakon utakmice je govorio za medije iz Nemačke, gde je i rođen 1993. godine

Onda je iznenada postavio pitanje novinaru: "Šta se dogodilo pre 27 godina?"

Novinar je odgovorio da je Šalke osvojio tadašnji Kup UEFA savladavši nakon penala Inter, a bh. reprezentativac je potvrdio da je to tačan odgovor.

Nakon toga, usledilo je kontrapitanje novinara: "Jeste li zapravo razmišljali o pobedi Šalkea u Kupu UEFA pre možda najvažnije utakmice u karijeri?"

"Da, razmišljao sam o tome i juče. Zato sam neverovatno ponosan što sam danas uspeo da podignem ovaj trofej", priznao je Kolašinac i da ga je to inspirisalo kao velikog navijača Šalkea.

Kolašinac je kao omladinac fudbal počeo da igrati u rodnom Karlsrueu, a potom je prešao u Šalke gde je postao profesionalac.

Sjajne igre u nemačkom klubu donele su mu transfer u londonski Arsenal, s kojim je osvojio jedan FA Kupa i dva Liga kupa Engleske (Komjuniti šild).

Potom se vratio u Gelzenkirhen pozajmicu u drugom delu sezone 2020/2021, da bi nakon dve godine u francuskom Olimpiku iz Marseja, prošlog leta stigao u Bergamo.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Dvostruki olimpijski šampion igra u Parizu!

Britanska teniserka Ema Radukanu odbila je specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama, a dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje Endi Mari je prihvatio pozivnicu i učestvovaće na Igrama u Parizu.

Beta

14:16

12 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu