Nova vest
Tenis

Petak, 17.11.2023.

12:55

Britanac brani Novaka: Poštujte ga!

Mark Peči, bivši britanski teniser i specijalista u dublu, iznenađen je ponašanjem italijanske publike na ATP Finalu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Britanac brani Novaka: Poštujte ga!
Foto: Profimedia

Pre svega zbog toga kako su se odnosili prema protivnicima Janika Sinera, a u pitanju su Novak Đoković i Holger Rune.

Novaku su na meču sa Italijanom nekoliko puta zviždali da je i sam Đoković u jednom momentu počeo da ironično, u stilu dirigenta, daje takt "muzici" sa tribina.

Peči smatra da je takvo ponašanje publike neprimereno.

"Baš me je obeshrabrilo kada sam video ponašanje publike. U ovoj fazi svoje karijere, Novak zaslužuje poštovanje. Uz sve žrtve koje je podneo i sportske trenutke koje nam je podario, ne zaslužuje ovakvo ponašanje", rekao je Peči.

On je dodao da oni koji mu zvižde treba dobro da se zamisle.

"Razumem za to što se desilo protiv Sinera, ali i u toj situaciji nemaju opravdanja za tako nešto. Novak zaslužuje svačije poštovanje. Ne tražim da ga obožavaju, ali zaslužuje respekt i ako ga ne pokazuju, trebalo bi da se pogledaju u ogledalo i zamisle o svemu", zaključio je Peči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Tenis

Dvostruki olimpijski šampion igra u Parizu!

Britanska teniserka Ema Radukanu odbila je specijalnu pozivnicu za učešće na Olimpijskim igrama, a dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje Endi Mari je prihvatio pozivnicu i učestvovaće na Igrama u Parizu.

Beta

14:16

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu