Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.04.2012.

19:21

Vi birate, Top 10 bizarnih teniskih povreda

Tokom godina videli smo ili smo čuli za mnogo čudnih povreda svih sportista.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Portal The Tennis Space objavio je listu deset najbizarnijih povreda tenisera i teniserki, bilo na terenu ili van njega.

Kolege sa sajta posvećenog tenisu nisu se usudile da rangiraju bizarnost povreda, pa se u taj poduhvat nećemo ni mi upuštati. Izbor prepuštamo Vama:

Mihail Južni, reketom u glavu

Često viđamo Marija i Nadala kako udare žice na reketu kada se iznerviraju, ali Mihail Južni izabrao je suprotan put na meču sa Nikolasom Almagrom 2008. godine u Majamiju. Nakon izgubljenog poena, Rus je nekoliko puta udario sebe reketom po glavi i uspeo je da se raskrvari.

„Pre meča sam se osećao negativno, a posle toga sam izbacio svu negativnost iz sebe i dobio meč“, objasnio je Južni.

Kim Klajsters, kada teniserke plešu...

Povreda skočnog zgloba nije neobična i retka povreda u tenisu, ali pitanje je da li ga je iko povredio na način na koji je to učinila Kim Klajsters. Kim je prošle godine bosonoga igrala na svadbi jednog rođaka, sudarila se sa jednom od devojaka i izvrnula zglob. Da stvar bude gora, dok je pokušavala da odšepa sa podijuma, neko drugi zgazio joj je palac. Belgijanka je zbog te povrede propustila celu sezonu na šljaci.

Serena Vilijams, bitka sa flašom piva

Nakon što je osvojila titulu na Vimbldonu 2010. godine, Serena je sedela u jednom baru u Minhenu. Pored nje bila je brojna ekipa koja je gledala utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu. Uz fudbal često ide i pivo, ali Serena to nije znala i nagazila je na jednu od flaša koje su u opštoj gunguli završile na podu. Sereni su bili potrebni šavovi na desnom stopalu, na kraju se i onesvestila, a zbog te povrede pauzirala je nekoliko meseci.

Zaboravni Goran Ivanišević

Goran je u Monte Karlu pošao na trening, ali zaboravio je jednu stvar – rekete. Ivanišević je već otvorio vrata i pokušao je da dohvati rekete, ali su se vrata zalupila i polomila srednji prst na njegovoj desnoj šaci. Umesto na trening, Ivanišević se uputio ka bolnici.

Gotfrid fon Kram, nesreća sa konjem

Fon Kram bio je rival Fredu Periju pre početka Drugog svetskog rata. Gotfrid je kao dečak hranio konja kockicama šećera, ali mu je konj tom prilikom odgrizao i prst. Iako mu je nedostajao kažiprst, Fon Kram je dva puta osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske

Filipusis i Ivanišević, sudar na mreži

Na meču u Torontu Ivanišević i Filipusis igrali su zajedno u dublu, hrvatski teniser pokušao je smečom da vrati lopticu, Mark je pokušao običnijim udarcem, a na kraju su se sudarili glavama na mreži. Ivanišević je išao na ušivanje, a Filipusis je doživeo potres mozga.

Sem Kveri, ludilo u Bangkoku

Na turniru u Bangkoku 2009. godine Kveri je sedeo na staklenom stolu i vezivao pertle. Sto je pukao, Kveri je propao kroz staklo, povredio je podlakticu i krvario je svuda po svlačionici. Bila je neophodna hitna operacija, ali srećom nije bilo povrede ligamenata.

Jevgenij Kafeljnikov, nezgoda u teretani

Ruski teniser polomio je šaku u teretani, kada je trenirao na krušci. Tadašnji šampion Rolan Garosa morao je da se povuče sa Australijan opena 1997. godine i ukupno je pauzirao tri meseca.

Poslušaj konobara, Rafaele

„Budite pažljivi gospodine, tanjir je vruć“, savet je kojim konobari najčešće upozoravaju goste da ne diraju posuđe rukama dok je još vruće. Nadal nije poslušao savet kelnera u japanskom restoranu na turniru u Sinsinatiju i opekao je srednji prst i kažiprst na vreo tiganj. Srećom, bila je u pitanju desna ruka, a Nadal je kasnije rekao da su mu žuljevi uzrokovani opekotinama zadavali probleme pri bekhendu.

Pas je čovekov najbolji prijatelj. Ili nije?

Belgijska teniserka igrala je fudbal u svojoj bašti kada se saplela na svog psa Dizela, inače dogu. Kim je nezgodno pala i povredila je trtičnu kost. Sreća u nesreći, Kim se tada svakako oporavljala od povrede ručnog zgloba, pa ta „smešna povreda“, kako ju je Belgijanka opisala, nije uticala na njenu karijeru.

Kakvo je Vaše mišljenje – koja je najbizarnije od deset navedenih povreda? Podelite svoj stav sa ostalim putem komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve