Utorak, 24.09.2002.

12:10

Čuvam "municiju" za velike utakmice

Fudbaleri Lacija pobedom od 1:0 u Torinu nad istoimenom ekipom, i ubedljivim trijumfom u 1.kolu kupa UEFA nad grčkim Ksantijem, popravili su slab utisak sa starta šampionata ( poraz Od Kjevo Verone na Olimpiku od 2:3). O startu sezone Dejan Stanković za B92 kaže:

Izvor: Ekskluzivno za B92, Dejan Stankoviæ, fudbaler Lacija

Default images

Ta utakmica protiv Kjeva bila je malo čudna – šta da kažem, dugo smo čekali da taj šampionat počne, bili smo dosta nervozni, sa teškim nogama. Ali, dobro je da smo se brzo trgli, prvo smo ubedljivo dobili Ksanti u 1.kolu kupa UEFA, a zatim i Torino u šampionatu. Mnogo teško gostovanje, i ovom pobedom smo pokazali da imamo kvalitet i da ova ekipa ima karakter.

O svojoj formi...

Ja sam  još ranije naglašavao da su mi samo potrebne utakmice. Evo, odigrao sam ih tri u nedelju dana i to sve po 90 minuta. Protiv Kjeva samo odigrao dobro možda nekih 30-ak minuta, ali sam zato protiv Grka i u nedelju protiv Torina dao sve od sebe.

Protiv Kjeva sam pogodio stativu, protiv Ksantija prečku, a u Torinu još dve stative. Nemam ni sreće na startu, ali polako vreme je pred nama –
čuvam te metke za neke važnije utakmice.
Razlika izmedju Zakeronija i Manćinija...

Ja nisam imao nikakvih problema ni kod Zakeronija, znači i kod njega sam bio starter. Manćini je doneo neki mir u ekipu. Navijači su uz njega i daju mu podršku. Radimo dosta, puno treniramo.

Neizbežno pitanje – šanse Zvezde protiv Kjeva...

Fudbaleri Kjeva su odigrali protiv nas jednu izvanrednu utakmicu. Ali mislim da oni nisu navikli da igraju da igraju u tempu sreda – nedelja. Mislim da se to odrazilo i na njihov poraz od Breše u 2.kolu.

O igrama jugoslovenskih klubova u kupu UEFA i šansama Partizana, Sartida i Crvene zvezde...

Veoma pozitivne. Jugoslovenske ekipe su dosta pokazale u prvim utakmicama i ja im držim plačeve, kako Partizanu, Sartidu, tako i mojoj Crvenoj zvezdi. U Beogradu su pokazali da mogu da iznenade Kjevo. Žao mi je zbog Pjane i što ga neće gol u poslednje vreme. Mislim da je samo važno da su navijači uz klub – ostalo će doći sve na svoje mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: