Urugvaj slavi Kavanija – kraj za Ronalda i šampiona Evrope!

Reprezentacija Urugvaja plasirala se u četvrtinu finala Mundijala u Rusiji, pošto je sa 2:1 eliminisala Portugal.

Utakmicu ste mogli da pratite u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

19:30

Urugvaj slavi Kavanija – kraj za Ronalda i šampiona Evrope!
Foto: Getty Images

"Nebesko plavi" do trijumfa su došli zahvaljujući sjajnom Edinsonu Kavaniju koji je postigao oba gola - u sedmom i 62. minutu.

Jedini strelac za aktuelnog šampiona Evrope bio je Pepe u 55. minutu. Kristijano Ronaldo trudio se, međutim nije uspeo da bude opasan po gol Muslere i za njegove standarde odigrao je meč ispod proseka.

Urugvaj će u četvrtini finala igrati protiv Francuske, koja je sa 4:3 pobedila Argentinu.

Ovo znači da su dva najbolja fudbalera sveta Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo ponovo ostali kratkih rukava na Svetskom prvenstvu.
Foto: Getty Images
Utakmica je sjajno otvorena za Urugvaj, odnosno očajno za Portugal. Kavani i Suares odigrali su možda i najbolju akciju na turniru.

Napadač PSŽ poslao je odličnu loptu ka igraču Barselone, Suares je potom uposlio Kavanija koji je sjajno pratio akciju, i nakon toga glavom savladao Patrisija za sjajan start Urugvaja.

Do kraja poluvremena Portugal je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali nijednom nisu ozbiljno ugrozili gol Fernanda Muslere.

Ništa drugačije nije bilo ni početkom drugog poluvremena, međutim pad koncentracije doneo nam je izjednačenje. Pepe je nekako ostao sam u kaznenom prostoru i potpuno neometan glavom savladao golaman Urugvaja.
Foto: Getty Images
Tada je momentum bio na strani aktuelnog šampiona Evrope, makar se tako činilo. Loše je Portugal izneo loptu, ona je došla do Nandesa, koji je odmah poslao pâs ka Kavaniju.

Urugvajac nije oklevao, šutirao je iz prve i prelepim pogotkom savladao je Patrisija. Golman Portugala loše je bio pozicioniran i nije imao šanse da odbrani ovaj šut.

Usledili su ponovni napadi Portugala, ali nigde nije bilo Kristijana Ronalda. Bio je aktivan najbolji igrač sveta, ali uglavnom van kaznenenog prostora, gde je potpuno bezopasan.

Rikardo Kvarežma uneo je energiju u igru šampiona Evrope, ali mreže su mirovale do kraja meča. Urugvaj je tako došao do velikog trijumfa i za plasman u polufinale igraće protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

346 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: